Hei, jeg og noen fra jobben tenker å brygge en sjokoladestout i fellesskap. Vi ønsker at sjokoladesmaken skal være ganske fremtredende, slik at en hver person ville lagt merke til at det er sjokoladesmak, ikke bare ølkjennere
Lurer derfor på om en oppskrift som dette ville fungere i tillegg til å gi nok sjokoladesmak? Jeg har ingen erfaring med sjokolademalt... Er snakk om Thomas fawcett sjokolademalt/roasted barley og bestmaltz pilsner/black malt.
Recipe: Chocolate stout
Brewer: Nikolai Ugelvik
Asst Brewer:
Style: Foreign Extra Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,50 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,070 SG
Estimated Color: 85,4 EBC
Estimated IBU: 34,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 67,70 %
Est Mash Efficiency: 73,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 90,0 %
0,49 kg Chocolate Malt (1000,0 EBC) Grain 2 6,4 %
0,17 kg Black (Patent) Malt (1000,0 EBC) Grain 3 2,2 %
0,11 kg Roasted Barley (1000,0 EBC) Grain 4 1,4 %
68,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 28,5 IBUs
34,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 6,3 IBUs
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 7 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 7,77 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 20,29 l of water at 74,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,25l, 14,75l) of 75,6 C water
Lurer derfor på om en oppskrift som dette ville fungere i tillegg til å gi nok sjokoladesmak? Jeg har ingen erfaring med sjokolademalt... Er snakk om Thomas fawcett sjokolademalt/roasted barley og bestmaltz pilsner/black malt.
Recipe: Chocolate stout
Brewer: Nikolai Ugelvik
Asst Brewer:
Style: Foreign Extra Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,50 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,070 SG
Estimated Color: 85,4 EBC
Estimated IBU: 34,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 67,70 %
Est Mash Efficiency: 73,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 90,0 %
0,49 kg Chocolate Malt (1000,0 EBC) Grain 2 6,4 %
0,17 kg Black (Patent) Malt (1000,0 EBC) Grain 3 2,2 %
0,11 kg Roasted Barley (1000,0 EBC) Grain 4 1,4 %
68,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 28,5 IBUs
34,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 6,3 IBUs
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 7 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 7,77 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 20,29 l of water at 74,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,25l, 14,75l) of 75,6 C water