Clarity Ferm ved høy temperatur

Skal bruke CF i dagens brygg, for å redusere gluteninnholdet. Tenkte å brygge med kveik, som skal gjære ved rundt 40 grader. Noen som har en formening om det vil påvirke effekten av CF? Enzymer har jo sine optimale arbeidstemperaturer, men har ikke klart å finne noe om dette for akkurat CF
 
Da står den til gjæring, så får svigerfars tarmer bli bedømmeren av om så høy temperatur påvirker enzymaktiviteten i negativ retning :rolleyes:

Kan nå i ettertid konkludere med at det gikk helt fint. Svigerfar drakk to halvlitere og hadde ingen reaksjon på dette. Han er riktig nok ikke av den høysensitive cøliakier, kan takle en vanlig 0,33 om han er veldig nøye på glutenhygienen ellers. Men to halvvlitere er langt over hva han normalt ville taklet. Og for de som lurer, nei, han er ikke mote-glutensensitiv :p Medisinsk påvist cøliaki
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp