CO2 karbonering

Har gjort det med vann, merket ikke allverdens forskjell.

Mitt stalltips: Kjøl ned fatet til 0-3C. Bruk gass inn som vanlig. Sett tykk til ca 3 bar. Snu fatet oppned, og rist inn kullsyre. Når du hører at det bobler litt saktere snur du fatet rundt igjen, venter litt og kobler fra gassen. Karbonerer et fat på ca 5 minutter.
Vet ikke om jeg hadde turt å gjøre det på den måten om jeg ikke hadde hatt enveis gassventil  ;)
 
Hvor lenge tar det med normal CO₂ karbonering. Uten risting og andre triks :)

Og hvor mange bar.
 
Ca en uke for å svare kort og enkelt. Er selvfølgelig temperatur avhengig.. 1 bar gjør susen for meg.
Klarer fint å servere med 1 bars trykk også, men jeg har skkumdempende ølslange kjøpt fra petit.
 
Har en batch med engelsk bitter. Den er på rundt 15/16 liter. Er det forlite å putte det på et 19 liters fat?
 
Tilbake
Topp