Ett eksempel http://www.angelfire.com/cantina/carbonation/CapturingCo2.htm
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Man må jo blåse med noen kilos trykk gjennom en liten åpning ( under en kvadratcentimeter) for å blåse opp en ballong. Og det trykket presser mot hver kvadratcentimeter av lokket. Det blir mange kilo til sammen.Prøvde ballongtrikset, men lokket buler mer enn ballongen, av en eller annen grunn Vis vedlegget 18716
Sent from my iPhone using Tapatalk
Men. Hvor mye luft trekkes inn? Uten å ha regnet på det så blir det vel under en liter i en 25l batch? Ølet krymper vel med noe sånt som 1.5-2%?
Hei. Skal kræsje en lager i fermzillaen og vil prøve med overtrykk. Hvor stort bør trykket være? Vil nødig ha implosjon...Har aldri hatt noe problem med dette så lenge vi har tappa i løpet av et par dager, men en gang ble det stående til cold crashing i en uke før vi tappa, og da ble ølet oksidert.
Jeg har imidlertid funnet en løsning. Bruk et FermZilla trykkgjæringskar, så kan du bare kjøre på litt overtrykk med CO2 før du cold-crasher.
Koble til CO2-flaske og la det stå på bittelitt trykk, type 0,1-0,2 bar, under hele kaldkræsjen. Evt gi den en dose en gang i blant. 0,5 bar feks?Hei. Skal kræsje en lager i fermzillaen og vil prøve med overtrykk. Hvor stort bør trykket være? Vil nødig ha implosjon...
Den er grei. Takk for kjapt svar.Koble til CO2-flaske og la det stå på bittelitt trykk, type 0,1-0,2 bar, under hele kaldkræsjen. Evt gi den en dose en gang i blant. 0,5 bar feks?