1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Cold Steeping" for å erstatte Carafa Special III

En tråd i 'Råvarer' startet av JEG, 8 Apr 2020.

  1. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Orker ikke å skaffe Carafa III, som jeg forstår egentlig bare er "black malt" uten skall. Tanken er da at jeg bare finkverner svart-malt, som jeg da lar ligge i romtemperert vann i 24 timer i forholdet 1:2 (cold steeping).

    Det jeg lurer på er:
    1. - Hvordan vil dette bli kontra Carafa 3?
      • Carafa 3 gir jo lite smak, og mye farge. Mulig steeping gir mer smak?
      • Ingen av dem avgir sukkerstoffer eller bitterhet.
    2. - Hvor mye bør jeg øke mengden?
      • Cold Steeping er visstnok ganske ineffektivt.
      • I tillegg har det jo skall, og dermed mindre "konsentrert" kjerner.
      • Mitt utgangspunkt er derfor en økning på 50 %.
     
  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Blackmalt gir også lite smak?
    Jeg hadde mesket som vanlig og bare kuttet ut Carafa 3. Kanskje brukt litt mer blackmalt.
     
  3. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Godt poeng vedr. black malt og smak. Cold Streeping blir jo som å bruke mer Black Malt. Synes cold Streeping er litt fiffig, og lite bry, så kommer nok til å gjøre det. Er bare usikker på mengden.
     
    Mc. liker dette.
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg hadde for lite carafa 3, så supplerte med carafa 1 (som jeg utrolig nok har en halv sekk med). Blir mørkt og sterkt nok uansett! :D
     

Del denne siden