Coldcrash og suckback - cornelis med co2 som mottrykk?

PRR

 
Aldri coldcrashet før, men har skjønt at suckback/vakuum er et problem.

Vil det være mulig å fylle opp er cornelius fat med co2 som videre er koblet til gjæringskaret for å utligne vakuumet som skjer i karet?

Noen tanker?
 
Blir det forresten vakuum i gjæringskaret fordi luften/gassen i karet fester seg til partiklene som bunnfaller?
 
Aldri coldcrashet før, men har skjønt at suckback/vakuum er et problem.

Vil det være mulig å fylle opp er cornelius fat med co2 som videre er koblet til gjæringskaret for å utligne vakuumet som skjer i karet?

Noen tanker?
Tror det blir vanskelig å tilpasse trykket i fatet til å matche trykkfallet (eller riktigere: volumreduksjonen) i gjæringskaret. Kan nok gjennomføres, men vil antagelig kreve konstant overvåkning. Veldig mye enklere å bare fylle en mylarballong med CO2 – og la prosessen gå av seg selv. Det er ikke så stort volum som skal erstattes. Ved 20 graders temperaturfall er det godt under én liter gass som må etterfylles i et vanlig 30 liters gjæringskar med 8-10 liter headspace.
 
Tror det blir vanskelig å tilpasse trykket i fatet til å matche trykkfallet (eller riktigere: volumreduksjonen) i gjæringskaret. Kan nok gjennomføres, men vil antagelig kreve konstant overvåkning. Veldig mye enklere å bare fylle en mylarballong med CO2 – og la prosessen gå av seg selv. Det er ikke så stort volum som skal erstattes. Ved 20 graders temperaturfall er det godt under én liter gass som må etterfylles i et vanlig 30 liters gjæringskar med 8-10 liter headspace.

Skjønner skjønner!

Er man avhengig av en løsning for evt blow out her, eller går det uten?
 
Tilbake
Topp