Heisveis. Samme dag som jeg tappet min første allgrain lagde jeg brygg nr 3, som er et ølsett med endel endringer. Tar veldig gjerne imot feedback på følgende "oppskrift"
Utgangspunktet er et Coopers Dark ale ølsett kjøpt på ica maxi til den nette pris av 119 kroner.
I tillegg til boksen så ber oppskriften om 1kg sukker. Istedet for å putte sukkeret rett oppi lagde jeg først candissukker av det (belgian sugar), etter denne oppskriften: http://www.youtube.com/watch?v=yJVrIWxdTX0 En ting jeg er usikker på er om hvordan de kjemiske egenskapene til sukkeret evt endrer seg under kandisering (koking i 40 min). Smaksmessig regner jeg med en markant påvirkning, mer karamellisert smak, men også et tørrere øl, forhåpentligvis.
Jeg lagde også en minimash av 100g (bjørns) havregryn, som stod og koste seg i 60 minutt på 66 grader. Etter mash kokte jeg opp og tilsatte jeg 50 gram humle av typen Hersbrucker som jeg hadde til overs etter min Testweizen http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Testweizen . Tilsatte også 1dl ferdigbrygget kaffe. Dette stod og kokte i 30 minutt, og ga en markant, nesten over the top bitterhet, som jeg er veldig spent på hvordan arter seg etter gjæring.
OG ble på 1043 (trodde og håpet egentlig den ville bli høyere), tilsatte derfor 150g medium spraymalt, og fikk OG opp til 1046, som jeg fremdeles syns er for lavt. Dette selv etter at jeg reduserte veskemengden fra 23 liter til 20 liter.
Lurer på det er noen her som har erfaring med coopers dark ale, evt som har synspunkter på hvordan dette brygget kan bli. Spesielt tips på hvilken SG jeg bør sikte på før jeg flasker er interessant.
Gjæringen går fint, det er bra med action i gjærlåsen, picthet på lørdag.
Utgangspunktet er et Coopers Dark ale ølsett kjøpt på ica maxi til den nette pris av 119 kroner.
I tillegg til boksen så ber oppskriften om 1kg sukker. Istedet for å putte sukkeret rett oppi lagde jeg først candissukker av det (belgian sugar), etter denne oppskriften: http://www.youtube.com/watch?v=yJVrIWxdTX0 En ting jeg er usikker på er om hvordan de kjemiske egenskapene til sukkeret evt endrer seg under kandisering (koking i 40 min). Smaksmessig regner jeg med en markant påvirkning, mer karamellisert smak, men også et tørrere øl, forhåpentligvis.
Jeg lagde også en minimash av 100g (bjørns) havregryn, som stod og koste seg i 60 minutt på 66 grader. Etter mash kokte jeg opp og tilsatte jeg 50 gram humle av typen Hersbrucker som jeg hadde til overs etter min Testweizen http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Testweizen . Tilsatte også 1dl ferdigbrygget kaffe. Dette stod og kokte i 30 minutt, og ga en markant, nesten over the top bitterhet, som jeg er veldig spent på hvordan arter seg etter gjæring.
OG ble på 1043 (trodde og håpet egentlig den ville bli høyere), tilsatte derfor 150g medium spraymalt, og fikk OG opp til 1046, som jeg fremdeles syns er for lavt. Dette selv etter at jeg reduserte veskemengden fra 23 liter til 20 liter.
Lurer på det er noen her som har erfaring med coopers dark ale, evt som har synspunkter på hvordan dette brygget kan bli. Spesielt tips på hvilken SG jeg bør sikte på før jeg flasker er interessant.
Gjæringen går fint, det er bra med action i gjærlåsen, picthet på lørdag.