J
Jan Morten
Kjære medbryggere.
Dagene nærmer seg hvor Knuthaugens går over til å fate øl
Nå har jeg i min flaskekariere følt at jeg har mestret kunsten bra, og med cornelius skal alt bli enklere sies det.
Jeg skal ikke underslå at det murrer litt i mellomgulvet med tanken på noe helt nytt og ukjent
Så :help:
Lista er som følger;
Fatet er vasket og sterilisert Batch med Engelsk IPA står på benken og slange er koblet på tappekranen. Hva gjør man?
Antar at man kobler opp fat med lokk og CO2, setter på trykk og slipper gjennom noe CO2 via sikkerhets-ventil FØR man åpner lokket og slipper slangen i bunn og tapper ?
Så skal jeg karbonere. Pr i dag er laveste temp her ca 15 grader, hvor stort trykk anbefales og i hvor lang tid ?
Fryser ombygges og tilpasses iløpet av sommeren, men intil da er 15-16 grader det jeg kan få til. . .
Sikkert masse jeg ikke vet/kommer på også :confuzed:
Det enkle er ofte ikke så enkelt før man har gjort det noen ganger, her ute har jeg ingen som driver med sånt heller, så det er vanskelig å "stikke nesa si i andres saker" :laugh:
Kan noen av dere beskrive en tappe / karboneringsprosess ? Det ville kansje roe magen her betraktelig :-[
Vil nødig ødelegge en nydelig IPA vet dere......
Dagene nærmer seg hvor Knuthaugens går over til å fate øl
Nå har jeg i min flaskekariere følt at jeg har mestret kunsten bra, og med cornelius skal alt bli enklere sies det.
Jeg skal ikke underslå at det murrer litt i mellomgulvet med tanken på noe helt nytt og ukjent
Så :help:
Lista er som følger;
Fatet er vasket og sterilisert Batch med Engelsk IPA står på benken og slange er koblet på tappekranen. Hva gjør man?
Antar at man kobler opp fat med lokk og CO2, setter på trykk og slipper gjennom noe CO2 via sikkerhets-ventil FØR man åpner lokket og slipper slangen i bunn og tapper ?
Så skal jeg karbonere. Pr i dag er laveste temp her ca 15 grader, hvor stort trykk anbefales og i hvor lang tid ?
Fryser ombygges og tilpasses iløpet av sommeren, men intil da er 15-16 grader det jeg kan få til. . .
Sikkert masse jeg ikke vet/kommer på også :confuzed:
Det enkle er ofte ikke så enkelt før man har gjort det noen ganger, her ute har jeg ingen som driver med sånt heller, så det er vanskelig å "stikke nesa si i andres saker" :laugh:
Kan noen av dere beskrive en tappe / karboneringsprosess ? Det ville kansje roe magen her betraktelig :-[
Vil nødig ødelegge en nydelig IPA vet dere......