Hei, vi har nettopp prøvd oss på vårt første brygg. En liten batch med 10 liter Ginger Beer. Lukter nydelig, men etter fire dager er det fremdeles ikke noe tegn til gjæring. Ingen aktivitet i gjærlåsen, og minimalt med skum. Vi har brukt ett glass White Labs Champagne Yeast (WLP715).
Hva kan være galt, og hva kan vi gjøre for å få liv i brygget?
Flere detaljer:
- Lokket sitter godt på og ser ikke ut til å lekke.
- Ved trykk på beholderen presses luften ut gjennom gjærlåsen (som bobler som den skal).
- Gjæren var helt fersk (kun 2 uker gammel) og har blitt oppbevart riktig.
- Brygget var ca 15-20 grader når vi hadde oppi gjæren.
- Står i stua, temp ca 19-21 grader.
- OG var 1082.
Men vi lagde ikke en starter av gjæren. Er det nødvendig?
Det er også ca 1 cm med bunnfall nederst i dunken. Vet ikke om det er død gjær eller rester av humle og ingefær. Kan det være en ide å virvle opp det for å prøve å starte gjæren? Eller burde vi prøve å tilsette mer gjær?
Hva kan være galt, og hva kan vi gjøre for å få liv i brygget?
Flere detaljer:
- Lokket sitter godt på og ser ikke ut til å lekke.
- Ved trykk på beholderen presses luften ut gjennom gjærlåsen (som bobler som den skal).
- Gjæren var helt fersk (kun 2 uker gammel) og har blitt oppbevart riktig.
- Brygget var ca 15-20 grader når vi hadde oppi gjæren.
- Står i stua, temp ca 19-21 grader.
- OG var 1082.
Men vi lagde ikke en starter av gjæren. Er det nødvendig?
Det er også ca 1 cm med bunnfall nederst i dunken. Vet ikke om det er død gjær eller rester av humle og ingefær. Kan det være en ide å virvle opp det for å prøve å starte gjæren? Eller burde vi prøve å tilsette mer gjær?