Dagens nøtt styrke på øl

jang

 
Spørsmål.
Har nettopp flasket mitt første øl etter litt om og men.....
Er en Ameriken Blond Ale. Brygget på ekstrakt.
Alt har gått strålende fra koking til jeg skulle karbonere før flasking.
På grunn av feil med kalkulator ............ Ble det en kommafeil på
Utregning av mengde sukker. Ja ikke sant? Dumme meg.
Smakte... Syntes det var noe søtt, men tenkte det muligen skulle være slik.
Ølet ble flasket. Satt på 17 grader.
Etter litt tankevirksomheten og konferanse med en som kunne mer enn meg.....
Fant jeg ut at dette måtte være FEIL.
Redd for at dette skulle gå i taket, ble ølet tappet tilbake på gjærdunken.
Fikk stå til utgjøring igjen. Ny karbonering med 6g pr liter. Skal vist være det..
På flaske. Har nå stått i ca 14 dager på rundt 17grader før det ble flyttet til kald kjeller.
Ølet ble utrolig nok bra synes jeg. Virker ganske typeriktig med hensyn til det meste.
Da er vi kommet til det store spørsmålet mitt.
Startet første runde med en OG på 1050 som jeg fikk en FG på 1010 før første
Karbonering. Andre runde startet med en OG på 1020 som gikk til FG på 1001.
Hva sier dette om styrken på ølet ? Hva får vi i prosent.
 
er vel bare å plusse på de ekstra gravity poengene, + det du la til i andre runde av flaskinga. Tilsatte du virkelig så mye sukker at du gikk fra 1.010 til 1.020? Det høres rimelig drøyt ut.
 
Så du gikk fra 1,050 til 1,010 først. Tilsatte sukker slik at du fikk 1,020 og gjæret ned til 1,001? Og deretter tilsatte sukker til karbonering?

Da vil det bli fra 1,062 til 1,001, som kjapt regnet gir 8,13% (61/7,5)
 
Du vet 900 gram er mye sukker.

Når tilsatte du dette? Var det i gjæringskar andre gang, før du tilsatte sukker for karbonering?

Og, om du først har flasket, for så å helle tilbake på gjæringskar kan du nok forvente oksydert øl, samt potensielle infeksjoner.
 
Så du gikk fra 1,050 til 1,010 først. Tilsatte sukker slik at du fikk 1,020 og gjæret ned til 1,001? Og deretter tilsatte sukker til karbonering?

Da vil det bli fra 1,062 til 1,001, som kjapt regnet gir 8,13% (61/7,5)
Rett, karbonering etter det ja. Plasser du på mye ifht karboneringa da.
Ville tro at du kjenner 8,13prosent på smaken. Men det kjennes lett og fint ut da.
 
Ja det burde holde til karbonering av en std bøtte det :D
Brukte du noe vann når de 900g sukker ble tilsatt så blir det vel litt lavere.
 
Dette
Når tilsatte du dette? Var det i gjæringskar andre gang, før du tilsatte sukker for karbonering?

Og, om du først har flasket, for så å helle tilbake på gjæringskar kan du nok forvente oksydert øl, samt potensielle infeksjoner.
skulle være karboneringa det da. Stakk om fra gjærinskaret til nytt kar som var tilsatt utrørt sukker.
Stortabbe.
 
Sliter litt med å forstå de 900 grammene dine. Var dette ment for karbonering av ølet? I så fall regner jeg med at du har en 150 liters batch (900 gram / 6 gram pr liter = 150 liter)?
 
Sliter litt med å forstå de 900 grammene dine. Var dette ment for karbonering av ølet? I så fall regner jeg med at du har en 150 liters batch (900 gram / 6 gram pr liter = 150 liter)?
Føyer deg bare inn i rekken med de som ikke fatter dette. Som jeg sier, var noe feil med kalkulatoren.
Er vel noe en gjør max en gang tenker jeg.
 
Sliter litt med å forstå de 900 grammene dine. Var dette ment for karbonering av ølet? I så fall regner jeg med at du har en 150 liters batch (900 gram / 6 gram pr liter = 150 liter)?
Hvis du leser hele det originale innlegget til jang så ser du at han hadde en kommafeil og skulle ha brukt 90g sukker, noe som passer bra til 15 L øl.
 
Spør du meg: Lag ny øl! Tiden du bruker på å fikse noe som, etter stor sansynlighet , er en ålrait nybegynnertabbe, kan du bruke på å brygge et nytt og bedre øl. Ingen skam å snu.
 
For å avslutte denne.
Takker for svar, lærer stadig.
Ølet ble bra det, flere har smakt på det ,greie tilbakemeldinger.
Glad jeg ikke slo det ut da, noe som ble vurdert ja.
Supert forum for å spørre og lete etter svar.
 
Tilbake
Topp