Spørsmål.
Har nettopp flasket mitt første øl etter litt om og men.....
Er en Ameriken Blond Ale. Brygget på ekstrakt.
Alt har gått strålende fra koking til jeg skulle karbonere før flasking.
På grunn av feil med kalkulator ............ Ble det en kommafeil på
Utregning av mengde sukker. Ja ikke sant? Dumme meg.
Smakte... Syntes det var noe søtt, men tenkte det muligen skulle være slik.
Ølet ble flasket. Satt på 17 grader.
Etter litt tankevirksomheten og konferanse med en som kunne mer enn meg.....
Fant jeg ut at dette måtte være FEIL.
Redd for at dette skulle gå i taket, ble ølet tappet tilbake på gjærdunken.
Fikk stå til utgjøring igjen. Ny karbonering med 6g pr liter. Skal vist være det..
På flaske. Har nå stått i ca 14 dager på rundt 17grader før det ble flyttet til kald kjeller.
Ølet ble utrolig nok bra synes jeg. Virker ganske typeriktig med hensyn til det meste.
Da er vi kommet til det store spørsmålet mitt.
Startet første runde med en OG på 1050 som jeg fikk en FG på 1010 før første
Karbonering. Andre runde startet med en OG på 1020 som gikk til FG på 1001.
Hva sier dette om styrken på ølet ? Hva får vi i prosent.
Har nettopp flasket mitt første øl etter litt om og men.....
Er en Ameriken Blond Ale. Brygget på ekstrakt.
Alt har gått strålende fra koking til jeg skulle karbonere før flasking.
På grunn av feil med kalkulator ............ Ble det en kommafeil på
Utregning av mengde sukker. Ja ikke sant? Dumme meg.
Smakte... Syntes det var noe søtt, men tenkte det muligen skulle være slik.
Ølet ble flasket. Satt på 17 grader.
Etter litt tankevirksomheten og konferanse med en som kunne mer enn meg.....
Fant jeg ut at dette måtte være FEIL.
Redd for at dette skulle gå i taket, ble ølet tappet tilbake på gjærdunken.
Fikk stå til utgjøring igjen. Ny karbonering med 6g pr liter. Skal vist være det..
På flaske. Har nå stått i ca 14 dager på rundt 17grader før det ble flyttet til kald kjeller.
Ølet ble utrolig nok bra synes jeg. Virker ganske typeriktig med hensyn til det meste.
Da er vi kommet til det store spørsmålet mitt.
Startet første runde med en OG på 1050 som jeg fikk en FG på 1010 før første
Karbonering. Andre runde startet med en OG på 1020 som gikk til FG på 1001.
Hva sier dette om styrken på ølet ? Hva får vi i prosent.