Dårlig gjær?

Hei!

Jeg kom akkurat hjem fra bryggselv og la merke til at den ene gjæren (WLP007 Dry English Ale Yeast) oppfører seg og ser litt annerledes ut enn hva jeg er vant til. Den klumper seg fort og det ser mer ut som olje og melk i røret, enn gjær. Datomerkingen er grei, hva tror dere?
 

Vedlegg

  • bilde.JPG
    bilde.JPG
    186,8 KB · Sett: 304
Helt normalt med den gjæren. Ingen fare.

Søk her på forumet, du er ikke alene om å bli overrasket av Mr.007.
 
Jepp, jeg ble like overrasket da jeg satte starter på torsdag.
Er det noen som har erfaring med vask av denne typen? Jeg ser for meg at det kan bli vanskelig å få skilt den ut gjenneom en normal vaskeprosess, siden den er så klumpete og tung. Hvordan får man fjernet trub/humlerester fra gjæren?
 
Bruk mye vann og rist/snurr på bøtta flere ganger før du begynner vaskingen (greit å beholde lokket på). Tar bare litt lengre tid å få gjæren i løsning.
Litt tålmodighet og ekstra arbeid pleier å fikse biffen når gjæren er såpass flokkulerende.
 
Uten at jeg har prøvd det, skal det også fungere å tilsette litt maltekstrakt. Maltose fungerer som et svakt deflokkuleringsmiddel, men du ender jo også opp med litt gjærbart sukker til slutt, så ikke lokket for hardt på glasset til slutt.
 
Tilbake
Topp