Deilige bilder!!!

Er ikke det en sånn derre Audi, da? Med et annet type skall...? :cool:

Niks, det var 924 det. Ingentng VAG i 944 (og standard spørsmål nummer 1 når man har en slik bil) 924 hadde en 2.0 blokk fra VAG, bærearmer fra Golf 1 osv. Alt er nytt i 944 og fra Porsche (altså sterkere) ;)
 
Rev 70-tallsovn og fikk satt i ny i sommer. I dag var det tilstrekkelig kaldt for første opptenning. Kos med hjemmekontor
07c15ebb9da3f1c3fde0d114a922810a.jpg

92bb876f3921e6e13f408562180d920f.jpg
 
Da er ølet i denne posten: Deilige bilder!!!
Deilige bilder!!!
2c22deb7bfbca8062ba744096df7039a.jpg
9857c9823be7427d708b1e0a8b24ca2d.jpg
c7fe82af9ef64da96205227a5fd7255b.jpg
20960fb54dad2f35d20fe4709934f4e8.jpg
89966574ddfc2c67c1fdafe9440e4419.jpg
88c98f1b1ffd9b66b8c372175cfb1188.jpg

overført til tre Corneliusfat. Hvert fat fikk 1 liter kaffe + 750 gram Demera. Smakte meg frem til at dette var passe. Håper vi snart får lov til å arrangere publikumsfavoritter igjen. Tror ikke det er lurt at jeg drikker 57 liter Imp. Stout på 16-17 % aleine... Ølet var 18 % før kaffe og Demera.

12 typer malt (29 kg) og 13 kg Demera, inkl. sluttsøtningen. Oppskriften ligger åpne i BeerCalc hvis noen vil prøve: «#159 Dunning–Kruger imp. Stout»

Ja, og det ble godt. Rullekarbonerte et av faten for å kunne smake umiddelbart.
 
Da er den på fat: Dunning–Kruger imp. Stout
09d55e456bf44390a50ecf4f619c81a8.jpg

To flasker Bourbon inn, og en (litt tåkete) flaske ut. Ristet og rullet en tre ukers tid.
41603c54f7fd20295f67f5edf37c0e4e.jpg

ABV 18 %. Tror ikke jeg skal gjenbruke gjæren. SG ca 1004. Søtes opp når den fates, enten Demerasukker eller laktose. Mulig jeg også tilsetter kaldtrukket kaffe. Ferdig øl bør vel ligge på 1024. Dette er laget med «Dark Horizon metoden» - hvis det er lov å si.
2a8d978689960b095a7ba88f2c986c6d.jpg

9618104e0cb405c499cdeae3009f9848.jpg

Det ble 6-7 liter til overs som jeg kan etterfylle med for å erstatte «angels share».
da7dc9eede0a8a83ed77407154040902.jpg
5c819e3eda97a88dfce5810a3ffe1a19.jpg

Og hvis det er noen som lurer på navnet, så har vi jo Google. :) Den forrige batchen av dette ølet het «Kognitiv Dissonans».
e362734be6374926691b26394529a7f8.jpg

1.004 på et så voksent øl :eek:
Det blir vel ikke fyldigere/søtere med Demerasukker, da må du vel bruke laktose eller maltodextrin?
 
1.004 på et så voksent øl :eek:
Det blir vel ikke fyldigere/søtere med Demerasukker, da må du vel bruke laktose eller maltodextrin?

Jo, det blir søtere av det. Det er jo «reint» sukker. (som ikke gjærer ut, fordi all gjæren er drept).

Jeg prøvesmakte to sukkermengder, en som tilsvarer 1 kg Demera pr fat og en med halvparten. 1 kg Demera pr fat ville gitt en FG på 1024, som for øvrig er FGn som Nøgne Ø anbefaler hjemmebryggere som brygger deres Dark Horizon (sett fra BS).

Men, jeg la med altså litt lavere, bla etter en diskusjon med @gustavf. Gustav anbefalte at jeg tok hensyns til sødmen som selve alkoholen gir. Jeg er ihvertfal veldig fornøyd med smak og fylde/sødme. Sleit faktisk litt med å stå opp i dag tidlig faktisk.... :). Jeg har ikke målt, men teoretisk FG på ølet er 1019.
 
Jo, det blir søtere av det. Det er jo «reint» sukker. (som ikke gjærer ut, fordi all gjæren er drept).

Jeg prøvesmakte to sukkermengder, en som tilsvarer 1 kg Demera pr fat og en med halvparten. 1 kg Demera pr fat ville gitt en FG på 1024, som for øvrig er FGn som Nøgne Ø anbefaler hjemmebryggere som brygger deres Dark Horizon (sett fra BS).

Men, jeg la med altså litt lavere, bla etter en diskusjon med @gustavf. Gustav anbefalte at jeg tok hensyns til sødmen som selve alkoholen gir. Jeg er ihvertfal veldig fornøyd med smak og fylde/sødme. Sleit faktisk litt med å stå opp i dag tidlig faktisk.... :). Jeg har ikke målt, men teoretisk FG på ølet er 1019.

Har du tilsatt gjærsopp da?
Rent sukker oppleves jo også mye søtere enn de sukkerartene som vanligvis ligger igjen i ferdiggjøre øl


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp