1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Deilige bilder!!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av RoganJosh, 13 Okt 2012.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nå må det brygges engelsk, Einar:)!
     
    dojonieu og Einar Michelsen liker dette.
  2. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Har sett for meg en pale ale, der humlen skal få hovedrollen.
     
    erikraude, Finn Berger og dojonieu liker dette.
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Du burde jo ha høsta den 29. september, høsttakkefest og - ikke minst - Mikkelsmess. Fint navn på et øl, det der: Mikkelsmess pale ale:).
     
    Einar Michelsen liker dette.
  4. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er ikke det en sånn derre Audi, da? Med et annet type skall...? :cool:
     
  5. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Niks, det var 924 det. Ingentng VAG i 944 (og standard spørsmål nummer 1 når man har en slik bil) 924 hadde en 2.0 blokk fra VAG, bærearmer fra Golf 1 osv. Alt er nytt i 944 og fra Porsche (altså sterkere) ;)
     
    YngveKL liker dette.
  6. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Rev 70-tallsovn og fikk satt i ny i sommer. I dag var det tilstrekkelig kaldt for første opptenning. Kos med hjemmekontor[​IMG]
    [​IMG]
     
    Finn Berger, Janea, Kari R og 12 andre liker dette.
  7. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hva slags ved er det du fyrer med @msevland ?
     
  8. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mørkved


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Ole Mørkved og msevland liker dette.
  9. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Har ingen peiling. Det fulgte med en stor stabel når jeg kjøpte huset. Ser ut som gammel bjørk. I vår sagde jeg ned et plommetre som trolig blir bra til neste år :)
     
    Ravneklo og Ole Mørkved liker dette.
  10. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    20201020_161729.jpg
    Starter på Brett som har hatt ett år i kjøleskap. Her var det liv.
     
    Janea, Vinnes Ølet og erikraude liker dette.
  11. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Da er ølet i denne posten: Deilige bilder!!!
    Deilige bilder!!!
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    overført til tre Corneliusfat. Hvert fat fikk 1 liter kaffe + 750 gram Demera. Smakte meg frem til at dette var passe. Håper vi snart får lov til å arrangere publikumsfavoritter igjen. Tror ikke det er lurt at jeg drikker 57 liter Imp. Stout på 16-17 % aleine... Ølet var 18 % før kaffe og Demera.

    12 typer malt (29 kg) og 13 kg Demera, inkl. sluttsøtningen. Oppskriften ligger åpne i BeerCalc hvis noen vil prøve: «#159 Dunning–Kruger imp. Stout»

    Ja, og det ble godt. Rullekarbonerte et av faten for å kunne smake umiddelbart.
     
    Eltaco1, RayOlav, Finn Berger og 15 andre liker dette.
  12. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Demerasukker for karbonering og smak eller bare smak?
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    1.004 på et så voksent øl :eek:
    Det blir vel ikke fyldigere/søtere med Demerasukker, da må du vel bruke laktose eller maltodextrin?
     
  14. Nordlands

    Nordlands
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Giske
    Laget med "Dark Horizon" metoden betyr vel at ABV allerede er kjørt så langt som gjæren klarer?
     
    Einar Michelsen liker dette.
  15. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    20201023_154805.jpg
    27 flasker Tank7 klone med 4ml Brettslurry i hver flaske. Skal lokk på som beskyttelse mot evt flaskebomber eller korker som flyr.
     
    Janea, Einar Michelsen, YngveKL og 2 andre liker dette.
  16. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jo, det blir søtere av det. Det er jo «reint» sukker. (som ikke gjærer ut, fordi all gjæren er drept).

    Jeg prøvesmakte to sukkermengder, en som tilsvarer 1 kg Demera pr fat og en med halvparten. 1 kg Demera pr fat ville gitt en FG på 1024, som for øvrig er FGn som Nøgne Ø anbefaler hjemmebryggere som brygger deres Dark Horizon (sett fra BS).

    Men, jeg la med altså litt lavere, bla etter en diskusjon med @gustavf. Gustav anbefalte at jeg tok hensyns til sødmen som selve alkoholen gir. Jeg er ihvertfal veldig fornøyd med smak og fylde/sødme. Sleit faktisk litt med å stå opp i dag tidlig faktisk.... :). Jeg har ikke målt, men teoretisk FG på ølet er 1019.
     
  17. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Bare smak/sødme/fylde. Dette ølet kan ikke karboneres naturlig.
     
    Mc. liker dette.
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har du tilsatt gjærsopp da?
    Rent sukker oppleves jo også mye søtere enn de sukkerartene som vanligvis ligger igjen i ferdiggjøre øl


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Nok alkohol = gjærstopp :p
     
    loebrygg liker dette.
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Joda, men hvordan vet man når nok er nok
    Høres ikke ut som en safe metode
     

Del denne siden