Demens-øl

Jeg glemte å tilsette humle under WP igår kveld. Helt utrolig, siden den eneste hensikten med å stå der å kope med en mikser i 10 minutter, var å tilsette humle!

Ved rutinekontroll idag oppdaget jeg altså at 31g humle som skulle WP-es i 10 minutter på 75 grader stod igjen på disken. Jeg jeg la det opp i en humlepose nå midt i stormgjæringen. Men hvor lenge skal jeg la det ligge for å få noenlunde samme effekt?

Det dreier seg om 20L kaffestout, så jeg ønsket ikke en utpreget humlearoma. Her er det mange tunge aromaer som gjelder, inklusive espresso.
 
Da er svaret gitt og bestemt. Av meg. Jeg tok ut humleposen nå etter ca 10 timer.

WP på 75 grsder er vel en slags intensiv tørrhumling før gjæring, skulle jeg tro. Da må vel noen timer uten gjennomstrømning I tidlig gjæring gi omtrent samme resultat, ikke sant?
 
Tilbake
Topp