Det gjærer og gjærer...

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Søndag 24.04. brygga jeg en amerikansk IPA som nå står på gjæring på 19. dagen. Etter 1 uke tappa jeg av ca halvparten for overføring til annet kar for tørrhumling med Summit, "originalkaret" med mesteparten av gjæra vart tilført Centennial. Jeg kom nok til å virvle opp noe av gjæren i denne operasjonen med resultat av at det fortsatt blopper i "originalkaret". Jeg kunne sjølsagt ha gått i fella og blitt frista til å flaske ølet, men det har jeg ikke blitt.

Bortsett fra at det aller meste av humlearomaen har forsvunnet, er det noe som tilsier at jeg kan få ødelagt resten av brygget? Eller er dette bare enda et bevis på RDWHAHB?
 
Jeg vil tippe at det egentlig er ferdig utgjæret, og at pluppingen du ser nå er co2 fra gjæringen som sakte men sikkert løser seg ut fra ølet.
Det kan lønne seg å sjekke SG fremfor å stole på plupping i gjærlåsen.
Med mindre du har fått en slags infeksjon eller noe, tror jeg det er helt fint.
Jeg ville flasket i vei. :)
 
hvor ofte "blopper" det ?
det kan ta tid før all Co2 er ute av ølet og "blopping" tar slutt.

Som Peter T allerede har hevdet :)
 
P***er! Målte jo SG til 11 her på onsdag. :doh: :roedme2: Sånn er det når en er Jimmi Henriksen fra korttidsminneforeninga...
I dag var SG / FG det samme, så da blir det flasking i kveld.
Takk gutter.
 
Tilbake
Topp