Diacetyl i pils etter 2 uker?

Nå har pilsen stått til gjæring i 2 uker, økte temperaturen rolig etter 2/3 utgjæring. Tappet 2 prøver og varmet den ene opp til 55-60 grader i 30 min. Etter det tror jeg det luktet diacetyl av den oppvarmede prøven.

Er det vanlig etter 2 uker at det kanskje er diacetyl i ølen?
 
Hvor lenge har den stått "varmt"? Diacetylen dannes jo først når du får satt ølet varmere,og så skal gjæren ha tid til å bryte den ned.
 
Dag - celcuis
0 - 12c
1 - 12c
2 - 12c
3 - 12c
4 - 13c
5 - 14c
6 - 15c
7 - 17c
8 - 18c
9 - 19c
10 - 20c
11 - 21c
12 - 21c
13 - 21c
14 - 22c
 
Popcorn og smør er det jeg tenker på
Jeg kan merke det ganske ofte både pils og engelske ales og dårlig brygga Neipa, noen ganger er det passende, andre ganger for mye
 
Tilbake
Topp