Det kommer vel an på hvor følsom du er. Det er neppe noen stor sak. Men hvis utgangspunktet er vanlig norsk bløtt vann, som er noe bortimot mineralfritt i bryggeperspektiv, vil sjøl 2 gram endre balansen mellom klorid og sulfat ganske kraftig. Nå handler det jo ikke bare om balanse, men om absolutt mengde, også, så jeg lander nok på å mene at det har relativt liten betydning for smaken.
Betydninga er nok heller at kalsiumklorid tilfører kalsium, og kalsium er noe gjæren trenger. De to grammene bidrar vel kanskje med rundt 30 ppm i den totale mengden bryggevann, og det hjelper godt. Anbefalt minimumsmengde er 50 ppm i vannet, og litt har du i vannet ditt sjøl om det skulle være av den bløte typen - som altså er vanlig. (Maltet inneholder jo også en del kalsium, og det forklarer hvorfor det ikke går helt galt sjøl om vi ikke tilsetter noe.)
Hvis du har kalsiumsulfat, ville jeg jeg tilsatt et par gram av det sammen med de to grammene kalsiumklorid. Da balanserer de hverandre ut smaksmessig, og du får nok kalsium. Det vil nok også merkes på "fastheten" til ølet, som er et resultat av den totale mengden mineraler (TDS) som er oppløst i det.