gustavf
Administrator
Jeg tror det er på tide å ønske Børre velkommen i klubben. Du er ikke lenger blant de bryggerne som kommer til å få infeksjon. Den eneste gruppa med livsvarig medlemskap er de bryggerne som har hatt infeksjon. Velkomstgaven kan helles i vasken.
En relativt enkel måte å bli litt sikrere på om noe er en infeksjon er å ta to (eller flere) flasker. Sett ei flaske så kjølig som mulig og ei et sted som det er så nærme 35 grader som mulig og mørkt (for å unngå lysskade om du ikke har boks). 35 grader er bortimot perfekte forhold for at en infeksjon skal utvikle seg og når det er kjølig går det sakte. Etter to-fire uker kan du smake og hvis det varme ølet har blitt vesentlig surere (eller hva slags usmak du tenker at du kjenner) enn det kalde, så er det nesten sikkert en infeksjon.
En relativt enkel måte å bli litt sikrere på om noe er en infeksjon er å ta to (eller flere) flasker. Sett ei flaske så kjølig som mulig og ei et sted som det er så nærme 35 grader som mulig og mørkt (for å unngå lysskade om du ikke har boks). 35 grader er bortimot perfekte forhold for at en infeksjon skal utvikle seg og når det er kjølig går det sakte. Etter to-fire uker kan du smake og hvis det varme ølet har blitt vesentlig surere (eller hva slags usmak du tenker at du kjenner) enn det kalde, så er det nesten sikkert en infeksjon.