k.ped
Norbrygg-medlem
Hei alle sammen!
Satte en gjærstarter med bavarian lager for 2 dager siden, det tok litt tid før den startet å gjære.Men det jeg lurer på er om det er diacetyl i den da det lukter veldig søtlig som noen smørkaramell eller noe slikt?
Den gjærer bra nå,men lurer på om jeg kan ødelegge ølet med å bruke den?
Brukte ca 3,5 liter vann kokt 15 min med 330 gram spraymalt lys. 2 pakker bavarian wyeast lagergjær som blåste seg opp før tilsatt starter med temp i starter på 20 grader.
Stått ved ca 18 grader siden. rister av og til og det skummer og gjærer,men lukter som sagt veldig søtt.
Hadde tenkt å sette den kjølig for så å dekantere den til batchen en gang til uken,men er nå blitt usikker på om jeg bør bruke denne!?
Noen som har erfaring med dette???
Kenneth
Satte en gjærstarter med bavarian lager for 2 dager siden, det tok litt tid før den startet å gjære.Men det jeg lurer på er om det er diacetyl i den da det lukter veldig søtlig som noen smørkaramell eller noe slikt?
Den gjærer bra nå,men lurer på om jeg kan ødelegge ølet med å bruke den?
Brukte ca 3,5 liter vann kokt 15 min med 330 gram spraymalt lys. 2 pakker bavarian wyeast lagergjær som blåste seg opp før tilsatt starter med temp i starter på 20 grader.
Stått ved ca 18 grader siden. rister av og til og det skummer og gjærer,men lukter som sagt veldig søtt.
Hadde tenkt å sette den kjølig for så å dekantere den til batchen en gang til uken,men er nå blitt usikker på om jeg bør bruke denne!?
Noen som har erfaring med dette???
Kenneth