Hei, skal brygge en cream ale I morgen og skal tilsette 15 g perle 60 min og skal tilsette 15g Mittelfrüh ved 0 min. Skal eg starte nedkjøling umiddelbart, eller legge inn "hopstand" eller "flameout" ? ( Er det de samme?)
Etter første brygg varslet GF appen 20 min hopstand etter koking var ferdig,er dette vanlig? Har man alltid det?Leste noe om at ved over 75'C dannes det fortsatt bitterstoff fra humle. Er det da feks lurt å kjøle ned til 70'c før aromahumle tilsettes om man vil ha meir smak og man er førnøyd med IBU?
er poenget med whirlpool hovedsakelig for å samle humlen I senter før man tapper ut vørteren?
Ha en flott dag
Etter første brygg varslet GF appen 20 min hopstand etter koking var ferdig,er dette vanlig? Har man alltid det?Leste noe om at ved over 75'C dannes det fortsatt bitterstoff fra humle. Er det da feks lurt å kjøle ned til 70'c før aromahumle tilsettes om man vil ha meir smak og man er førnøyd med IBU?
er poenget med whirlpool hovedsakelig for å samle humlen I senter før man tapper ut vørteren?
Ha en flott dag
Sist redigert: