Hei! Jeg er ny på forumet, men har lest litt rundt om her en stund.
Jeg har brygget 2 ølsett før å ha lest artikkelen dere har om "bedre instrukser". Kan si at bryggene ble ikke alt for bra, men det ble drukket opp alikevel med hjelp av noen tørste venner.
Vil prøve noen fler Øl sett før jeg går over til mere avansert brygging, og til jeg har fått tak i alt utstyr jeg trenger.
Så tenkte jeg å sette et øl med instruksene deres. Jeg kjøpte Coopers bitter og litt malt-ekstrakt.
Var nøye med å sterilisere alt utsyr og vann jeg brukte. kokte ikke vørteren mere enn 15 minutt..
Så kjølte jeg ned vørteren ned til gjærings temp, rehydrerte gjæret(brukte gjæret som var med i ølsettet) og satte det i en kjeller som var 16 grader litt regulerende opp og ned. Heller endel under 16 grader nå på denne tiden av sommeren.
Det har nå stått til gjæring en stund.
Så over til problemene!
Gjæringen stoppet, på 1012(12 på oechslevekten, er usikker på hvordan man leser av helt riktig)
Så jeg leste litt på forumet her om lignende tilfeller, og fant ut at jeg kunne tilsette en gjærings pakke til for å få fart på sakene igjen.
Gjærlåsen begynte å ploppe igjen. Etter noen dager stoppet det igjen! Oechslevekten er fortsatt på 1012 og jeg begynner å lure på hva som er feil.
Kan det være gjæret som var med i ølsettene som ikke er beregnet for å stå så kaldt?
Er det kanskje ferdig? Når jeg brukte sukker istede for ekstrakt malt kom begge bryggene på 2-5 grader på oechslevekten, kan det være at det blir et annet resultat når man bruker ekstrakt malt?
Takker og bukker for svar.
Hilsen Tom-Håkon!
Jeg har brygget 2 ølsett før å ha lest artikkelen dere har om "bedre instrukser". Kan si at bryggene ble ikke alt for bra, men det ble drukket opp alikevel med hjelp av noen tørste venner.
Vil prøve noen fler Øl sett før jeg går over til mere avansert brygging, og til jeg har fått tak i alt utstyr jeg trenger.
Så tenkte jeg å sette et øl med instruksene deres. Jeg kjøpte Coopers bitter og litt malt-ekstrakt.
Var nøye med å sterilisere alt utsyr og vann jeg brukte. kokte ikke vørteren mere enn 15 minutt..
Så kjølte jeg ned vørteren ned til gjærings temp, rehydrerte gjæret(brukte gjæret som var med i ølsettet) og satte det i en kjeller som var 16 grader litt regulerende opp og ned. Heller endel under 16 grader nå på denne tiden av sommeren.
Det har nå stått til gjæring en stund.
Så over til problemene!
Gjæringen stoppet, på 1012(12 på oechslevekten, er usikker på hvordan man leser av helt riktig)
Så jeg leste litt på forumet her om lignende tilfeller, og fant ut at jeg kunne tilsette en gjærings pakke til for å få fart på sakene igjen.
Gjærlåsen begynte å ploppe igjen. Etter noen dager stoppet det igjen! Oechslevekten er fortsatt på 1012 og jeg begynner å lure på hva som er feil.
Kan det være gjæret som var med i ølsettene som ikke er beregnet for å stå så kaldt?
Er det kanskje ferdig? Når jeg brukte sukker istede for ekstrakt malt kom begge bryggene på 2-5 grader på oechslevekten, kan det være at det blir et annet resultat når man bruker ekstrakt malt?
Takker og bukker for svar.
Hilsen Tom-Håkon!