Dregs til surøl.

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Syns det lite informasjon om bruken av dregs i surølbrygging på forumet. Forstår det slik at det er ulike praksiser her, og skulle gjerne hatt noen innspill på hvordan ulike bryggere bruker dette.

Selv syns jeg det er noe meget tiltalende ved tanken om å bare helle oppi flaskeslanter i sekundærgjæringen, denne "galematias"-holdningen bryter deilig med det ellers strikte bryggeregimet der alt måles og beregnes i detalj.

Tonsmeire har en interessant artikkel her, men den begynner jo å bli gammel http://www.themadfermentationist.com/2010/06/harvesting-sour-beer-bottle-dregs.html

Er det flere som bruker dregs direkte i sekundærgjæring, og gjøres det på "slump", eller finnes det noen velfunderte tanker bak det mht tidspunkt, mengde og type?
 
Bare å slenge dregs direkte i sekundær, det funker iallfall fint. Trenger ikke så store antall celler når det er i sekundæren. Har fungert ganske fint å tilsette dregs fra noen flasker av eksempelvis Orval, Jolly Pumpkin, Drie Fonteinen og Cantillon når jeg har stukket om til glassballong etter primærgjæring med sacc.
 
Bare å slenge dregs direkte i sekundær, det funker iallfall fint. Trenger ikke så store antall celler når det er i sekundæren. Har fungert ganske fint å tilsette dregs fra noen flasker av eksempelvis Orval, Jolly Pumpkin, Drie Fonteinen og Cantillon når jeg har stukket om til glassballong etter primærgjæring med sacc.
Men har du da pitchet brett i utgangspunktet og bruker dregs som "krydder", eller satser du alt på dregs?
 
Både og. Hvis man vet at det er bra kulturer i flaskene, som ofte i eksemplene jeg nevnte, så trenger man ikke nødvendigvis noe i tillegg.
 
Tilbake
Topp