Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Syns det lite informasjon om bruken av dregs i surølbrygging på forumet. Forstår det slik at det er ulike praksiser her, og skulle gjerne hatt noen innspill på hvordan ulike bryggere bruker dette.
Selv syns jeg det er noe meget tiltalende ved tanken om å bare helle oppi flaskeslanter i sekundærgjæringen, denne "galematias"-holdningen bryter deilig med det ellers strikte bryggeregimet der alt måles og beregnes i detalj.
Tonsmeire har en interessant artikkel her, men den begynner jo å bli gammel http://www.themadfermentationist.com/2010/06/harvesting-sour-beer-bottle-dregs.html
Er det flere som bruker dregs direkte i sekundærgjæring, og gjøres det på "slump", eller finnes det noen velfunderte tanker bak det mht tidspunkt, mengde og type?
Selv syns jeg det er noe meget tiltalende ved tanken om å bare helle oppi flaskeslanter i sekundærgjæringen, denne "galematias"-holdningen bryter deilig med det ellers strikte bryggeregimet der alt måles og beregnes i detalj.
Tonsmeire har en interessant artikkel her, men den begynner jo å bli gammel http://www.themadfermentationist.com/2010/06/harvesting-sour-beer-bottle-dregs.html
Er det flere som bruker dregs direkte i sekundærgjæring, og gjøres det på "slump", eller finnes det noen velfunderte tanker bak det mht tidspunkt, mengde og type?