Hei,
Jeg brygget Amundsen Thunder Juice fra bryggselv, og da jeg tappet ølet på fat var fargen nydelig, den var klar og påskegul, men etter fire uker er fargen mer som veldig lys ale, tipper ca. EBC 12-16.
Smaken er god, frisk og ingen bitterhet i seg. Stått lagret i kjøleskap på 4 grader, ved 1 bars trykk.
Men det jeg lurer på er, kan fargen forandre seg under modning på 4 uker?
Og et tilleggsspørsmål
Jeg synst at ølet mister CO2 ganske fort, føles som om kullsyra ligger liksom bare på «toppen».
Er 1 bars trykk for lite på 19 liters cornelius fat, karboneres på 4 grader i 7 dager?
Jeg har bare brygget 7 ganger tidligere og har lite erfaring med fat.
-Espen
Jeg brygget Amundsen Thunder Juice fra bryggselv, og da jeg tappet ølet på fat var fargen nydelig, den var klar og påskegul, men etter fire uker er fargen mer som veldig lys ale, tipper ca. EBC 12-16.
Smaken er god, frisk og ingen bitterhet i seg. Stått lagret i kjøleskap på 4 grader, ved 1 bars trykk.
Men det jeg lurer på er, kan fargen forandre seg under modning på 4 uker?
Og et tilleggsspørsmål
Jeg synst at ølet mister CO2 ganske fort, føles som om kullsyra ligger liksom bare på «toppen».
Er 1 bars trykk for lite på 19 liters cornelius fat, karboneres på 4 grader i 7 dager?
Jeg har bare brygget 7 ganger tidligere og har lite erfaring med fat.
-Espen