Signal
Norbrygg-medlem
Jeg får ca 65% effektivitet (brewhouse) hver gang, men vil gjerne ha den litt høyere, 70-80% et sted hadde vært ideelt.
Jeg brygger BIAB. Varmer strike til 70 grader. Har i malt og rører godt. Prøver å se om det er noen klumper og knuser evt. de. Ender da på 66-67 grader i start av mesk. Jeg lar det stå uforstyrret i ca 45 min. Da rører jeg litt og sjekker temp på nytt, ender da gjerne på 64-65 grader. Helt OK mener jeg. Lar det stå ytterligere 15-20 min mens jeg fikser skyllevann.
Varmer skyllevann til 77-78 grader, har posen over i et gjæringskar og heller på skyllevannet. Lar mekeposenm stå 10-15 min før jeg tar ut posen og setter den oppå et dørslag i en plastboks så det renner av. Alt dette tar jeg med i kok.
Avkok hos meg er ca 6 liter på en time og en liter går bort i kokekaret.
Hvordan kan jeg få øket effektiviteten?
Jeg brygger BIAB. Varmer strike til 70 grader. Har i malt og rører godt. Prøver å se om det er noen klumper og knuser evt. de. Ender da på 66-67 grader i start av mesk. Jeg lar det stå uforstyrret i ca 45 min. Da rører jeg litt og sjekker temp på nytt, ender da gjerne på 64-65 grader. Helt OK mener jeg. Lar det stå ytterligere 15-20 min mens jeg fikser skyllevann.
Varmer skyllevann til 77-78 grader, har posen over i et gjæringskar og heller på skyllevannet. Lar mekeposenm stå 10-15 min før jeg tar ut posen og setter den oppå et dørslag i en plastboks så det renner av. Alt dette tar jeg med i kok.
Avkok hos meg er ca 6 liter på en time og en liter går bort i kokekaret.
Hvordan kan jeg få øket effektiviteten?