Ærede forum,
jeg brygget en ganske god dry stout og smakte på den i går. Smaken var flott! Men etter min smak var den *litt* dau -- jeg fulgte Zainasheff og primet med (kun) 2 g per liter, til ca. 1.4 volum ("carbonate to approximately 1 to 1.5 volumes"), og forventet ikke det helt store futtet, men ville kanskje hatt 1 g per liter ekstra: 1.7 volum.
Spørsmål: kan jeg åpne flaskene, tilsette mer lake, korke igjen, og forvente at jeg får mer karbonering etter en ukes tid?
Spørsmål: Er 1.4 volum "vanlig" for dry stout? Rundt på nettet refereres litt ulike tall, feks. "1.8-2.5"
Thænks!
jeg brygget en ganske god dry stout og smakte på den i går. Smaken var flott! Men etter min smak var den *litt* dau -- jeg fulgte Zainasheff og primet med (kun) 2 g per liter, til ca. 1.4 volum ("carbonate to approximately 1 to 1.5 volumes"), og forventet ikke det helt store futtet, men ville kanskje hatt 1 g per liter ekstra: 1.7 volum.
Spørsmål: kan jeg åpne flaskene, tilsette mer lake, korke igjen, og forvente at jeg får mer karbonering etter en ukes tid?
Spørsmål: Er 1.4 volum "vanlig" for dry stout? Rundt på nettet refereres litt ulike tall, feks. "1.8-2.5"
Thænks!