Ekstraktbrygg har jeg gjort det riktig?

Har prøvd meg på ekstraktbrygget i dag, jeg fikk ikke taki kjele så det jeg gjode var å varme opp ekstrakte i varmt vann, koke opp 3l vann, helte ekstrakte og vannet oppi gjæringdunken tilsatte enhanger.fylte opp med kalt vann til jeg hadde 23l og ca 22 grader i dunken. Gjæren hadde jeg oppi en kopp med litt vann ca 37 grader i 10min, så puttet jeg det i gjæringsdunken. Ristet godt å satt til gjæring.

Alt utstyr ble sterilisert før jeg startet.
 
Glemte å måle med hydrometer før jeg puttet i gjæren så blir vel vanskelig å få målt noe nå da? Fikk etter jeg hadde puttet i gjæren 1048 på hydrometeret men blir vel kansje feil?

Det står at jeg skal vente i 7 dager å så måle SG, dersom den er 1.015 eller under kan jeg tilsette humlen. Er dette riktig?
 
Det tar noen timer før gjæra har produsert alkohol nok til kunne gjøre noe forskjell på målingen.
 
Tilbake
Topp