Hei. Jeg er forholdsvis ny på ølbrygging. Jeg har brygget 3 øl nå
Førsten ble litt vassen og på 3% (OG 45 FG 22. Ja jeg ventet 2 uker, ristet på kare osv. )
Jeg har hatt hjelp fra Lars på dette forumet da han ikke bor så langt unna. Han har hjulpet meg med å måle opp spesialmalt å humle, men han selv har drevet lite med maltekstrak.
Mitt andre øl er nå en Irish stout fra boka moderne hjemmebrygging. Vi justerte litt på oppskrifte får å få en OG på 61, og havnet da på 59. Så langt så vel, men etter en uke så ser den ut til å stoppe på FG 25. Den kan kanskje synke et hakk til, men ikke mer. Det masker ikke for søt heller av vørteren så ille blir den ikke, men prosenten er jo for lav for en stout synes jeg.
Hovedspørsmålet er da vis man brygger med Maltekstrak og spraymalt, må man da øke mengden mye mer? De bruker Moss maltekstrakt i boken, men jeg kjøper da fra Muntons som er lettere få tak i, og billigere.
Jeg har også prøvd et vanlig ølsett fra Coopers, og brukte druesukker , men da funket det selvfølgelig som det skulle i følge pakken. (Så jeg vet at alt av utstyr funker riktig. )
Gjær så langt har vært handlet inn etter opskrifter, skal på neste øl prøve med Wyeast flytende gjær.
Noen erfarne tips???
Førsten ble litt vassen og på 3% (OG 45 FG 22. Ja jeg ventet 2 uker, ristet på kare osv. )
Jeg har hatt hjelp fra Lars på dette forumet da han ikke bor så langt unna. Han har hjulpet meg med å måle opp spesialmalt å humle, men han selv har drevet lite med maltekstrak.
Mitt andre øl er nå en Irish stout fra boka moderne hjemmebrygging. Vi justerte litt på oppskrifte får å få en OG på 61, og havnet da på 59. Så langt så vel, men etter en uke så ser den ut til å stoppe på FG 25. Den kan kanskje synke et hakk til, men ikke mer. Det masker ikke for søt heller av vørteren så ille blir den ikke, men prosenten er jo for lav for en stout synes jeg.
Hovedspørsmålet er da vis man brygger med Maltekstrak og spraymalt, må man da øke mengden mye mer? De bruker Moss maltekstrakt i boken, men jeg kjøper da fra Muntons som er lettere få tak i, og billigere.
Jeg har også prøvd et vanlig ølsett fra Coopers, og brukte druesukker , men da funket det selvfølgelig som det skulle i følge pakken. (Så jeg vet at alt av utstyr funker riktig. )
Gjær så langt har vært handlet inn etter opskrifter, skal på neste øl prøve med Wyeast flytende gjær.
Noen erfarne tips???