Vi har akkurat gått over fra å brygge med ekstrakt til å gjøre det skikkelig med all grain
Nå er sommeren snart her, og da må vi forsøke på den sommer-alen vi har fått mye skryt og ros for tidligere. Masse Crerd til ThomasRS som kom med oppskriften her på forumet en tid tilbake!! :amen: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3456.msg26092.html#msg26092
Men nå må vi altså gjøre om oppskriften fra ekstrakt til all grain.. Så da er spørsmålet.. Hvordan gjør man det??
Oppskriften vi brukte var som følger:
22l herlig lys og lekker American Pale Ale med:
2,5kg Ekstra Lys DME
1,0kg Hvete DME
200g Flaket Bygg,
100g Crystall 10L
80g Tettnang 4,1% 60min
40g Challenger 10min
50g Challenger 2min
35g Challenger tørrhumle i 7 dager
4-5g sitrongress per liter(tilsatt under kjøling)(kjøpes på Safari/Meny
Wyeast 1272 gjæret på 23 grader
Men nå må vi altså gjøre om oppskriften fra ekstrakt til all grain.. Så da er spørsmålet.. Hvordan gjør man det??
Oppskriften vi brukte var som følger:
22l herlig lys og lekker American Pale Ale med:
2,5kg Ekstra Lys DME
1,0kg Hvete DME
200g Flaket Bygg,
100g Crystall 10L
80g Tettnang 4,1% 60min
40g Challenger 10min
50g Challenger 2min
35g Challenger tørrhumle i 7 dager
4-5g sitrongress per liter(tilsatt under kjøling)(kjøpes på Safari/Meny
Wyeast 1272 gjæret på 23 grader