Hei alle,
Jeg brygget en IPA for 13 dager siden. Når jeg målte SG på fredag var den 1.004/1.005. Målte SG igjen i dag og den var gått ytterligere ned til 1.003/1.004. Har målt med 3 ulike hydrometere. Litt info om brygget:
* mesket i 8 timer (over natten) på 65c
* OG 1.064, 26 liter til gjæring
* 60,9 % Pale Malt, 22,8% Pilsen, 4,7% munich, 4,7% Carapils, 3% Flaked oats, 4,1% Table Sugar (i kok)
* meskeeffektivitet 96%
* 2 pakker Safale US-05, rehydrert
* 13 dager på 18,5c (inkbird/kjøleskap)
* SG dag 8 ved tørrhumling 1.009
* ingen vond lukt/smak eller synlige tegn til infeksjon.
Er det mulig å oppnå så høy attenuasjon med US-05 uten at det er villgjær tilstede eller infeksjon?
Jeg brygget en IPA for 13 dager siden. Når jeg målte SG på fredag var den 1.004/1.005. Målte SG igjen i dag og den var gått ytterligere ned til 1.003/1.004. Har målt med 3 ulike hydrometere. Litt info om brygget:
* mesket i 8 timer (over natten) på 65c
* OG 1.064, 26 liter til gjæring
* 60,9 % Pale Malt, 22,8% Pilsen, 4,7% munich, 4,7% Carapils, 3% Flaked oats, 4,1% Table Sugar (i kok)
* meskeeffektivitet 96%
* 2 pakker Safale US-05, rehydrert
* 13 dager på 18,5c (inkbird/kjøleskap)
* SG dag 8 ved tørrhumling 1.009
* ingen vond lukt/smak eller synlige tegn til infeksjon.
Er det mulig å oppnå så høy attenuasjon med US-05 uten at det er villgjær tilstede eller infeksjon?