Jeg er dessverre ikke en av de priviligerte som har plass til eget kjøleskap for gjæring, men jeg har en kjellerbod som stort sett har holdt 18-20 grader i hele sommer.
Nå for tiden er temperaturen nede mot 15 grader. Jeg satte en weissbier til gjæring der nede nå på lørdag, og under stormgjæringen har temperaturen i bøtta vært rundt 18 grader, som egentlig er helt optimalt. Nå har dette begynt å gi seg og temperaturen i bøtta begynner å trekke ned mot romtemperaturen. Er dette litt i kaldeste laget? Alternativet jeg har er å ta bøtta opp i leiligheten, men her ligger temperaturen ganske konstant på 24-25 grader, og jeg var litt bekymret for om dette var for varmt igjen. Eller har dette lite å si nå som stormgjæringen er over?
Gjæren jeg bruker er Safebrew WB-06
Nå for tiden er temperaturen nede mot 15 grader. Jeg satte en weissbier til gjæring der nede nå på lørdag, og under stormgjæringen har temperaturen i bøtta vært rundt 18 grader, som egentlig er helt optimalt. Nå har dette begynt å gi seg og temperaturen i bøtta begynner å trekke ned mot romtemperaturen. Er dette litt i kaldeste laget? Alternativet jeg har er å ta bøtta opp i leiligheten, men her ligger temperaturen ganske konstant på 24-25 grader, og jeg var litt bekymret for om dette var for varmt igjen. Eller har dette lite å si nå som stormgjæringen er over?
Gjæren jeg bruker er Safebrew WB-06