Er brygget klare for flasker?

Har 2 IPA brygg stående og målte de i dag etter ca 7 dager.
Brygg 1 - OG 76 og FG 15
Brygg 2 - OG 70 og FG 15

Kan jeg gjøre som jeg har gjort tidligere. Gi de 1 sukkerbit pr 1/2l for co2? På tidligere ekstrakt brygg har dette passet meg perfekt.

Er de i det hele tatt klare for flasker nå?
 
Tommelfingerregel nr 1: Selv om utgjæring er OK er det lurt å vente ca 2 uker før en flasker.
Da får gjæren tid til å rydde opp etter seg.....heter det så fint....

Tolmodighet er halve jobben, hvertfall når man er relativt fersk....
Etter hvert bygger du deg opp ett lite lager med øl, som du sørger for ikke går tomt.
Da er det også lettere å sove om natten mens ditt siste brygg står på dunken og godgjør seg.
 
Så det gjør ingen ting bare og la det stå en uke ekstra? Det står nå i ca +22 . Ingen senkning av temp eller lign?
 
Men nå bobler det kanskje 1 gang i timen hvis jeg har flaks. Det må jo bety at gjæren har gjort sitt? Eller....
 
Joda. Men gjæren kan fremdeles ta opp i seg diverse biprodukter fra gjæringen og synke til bunns. Mindre gjær i oppløsning betyr mindre bunnfall i flaskene, stort sett.
 
Når jeg drev med flasker så satte jeg det ned på 10-15c, og da klarner det mye fortere. Om det har andre konsekvenser vet jeg ikke, men det funka for meg .)
 
Tilbake
Topp