Tommelfingerregel nr 1: Selv om utgjæring er OK er det lurt å vente ca 2 uker før en flasker.
Da får gjæren tid til å rydde opp etter seg.....heter det så fint....
Tolmodighet er halve jobben, hvertfall når man er relativt fersk....
Etter hvert bygger du deg opp ett lite lager med øl, som du sørger for ikke går tomt.
Da er det også lettere å sove om natten mens ditt siste brygg står på dunken og godgjør seg.
Joda. Men gjæren kan fremdeles ta opp i seg diverse biprodukter fra gjæringen og synke til bunns. Mindre gjær i oppløsning betyr mindre bunnfall i flaskene, stort sett.
Når jeg drev med flasker så satte jeg det ned på 10-15c, og da klarner det mye fortere. Om det har andre konsekvenser vet jeg ikke, men det funka for meg .)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.