Er denne metoden gjennomførbar? (flasking)

Gitt at FG er stabil en uke før tida (for eksempel) kan man da:

Stikke om til tappekar (secondary fermenter?), la det stå 1-2 dager slik at litt ekstra bunnfall setter seg, og deretter begynne flaskingen?

Eller må man uansett la det stå 2 uker?

Gitt at FG er stabil kan vel modningen fortsette på flaske like godt som et gjæringskar?
 
Helt unødvendig å stikke over på sekundærkar. La brygget stå 2 uker på primærkaret selv om du har nådd FG tidligere. Gjæren har fortsatt en ryddejobb foran seg.
 
Har sett endel på craigtube på youtube, og det var det som fikk meg i gang (han fikk alt til å virke så enkelt/lav inngangsterskel).

Han gjærte nok på en litt for høy temperatur og hans brygg var ferdig utgjæret allerede på dag 5 eller 6 tror jeg det var, og han flaska like godt alt da. Utenom graden av klarhet, så vil vel gjæren fortsette å rydde i flasken? Det vil da som jeg ser for meg bli mer bunnfall i flaskene kontra det å vente på gjæringskaret men smaken bør vel bli den samme?
 
Tilbake
Topp