Hallo
Nå har ølet mitt stått til gjæring i 5dager, med en rommtemperatur på rundt 24grader i snitt.
I følge den bruksanvisningen som var med, sto det at ølet kunne tappes etter 6-7dager hvis temperaturen lå på over 24grader under hele gjæringen... Er dette riktig? Er det litt for kort tid? Har hørt mange si at de lar det stå i 14dager, før de en gang tenker på å tappe det....
Men hvis jeg ser på bloppene i gjærlåsen går det mer enn 20min mellom hver gang det blopper... Vannet i gjærlåsen har også trekt seg tilbake, og ligger rett under de to "MAX" grensene. Har sjekket at gjæringsbøtten fortsatt er tett, og det var den.
Kan ølet blir dårlig miste noe av smake eller noe sånt hvis det står for lenge? Eller blir det bare bedre jo lengre det står til gjæring?
Siste ting jeg lurer på er, hvor ofte er det vanlig at ølet blopper etter 14dagers gjæring? er det snakk om 1-2 ganger i timen eller noe sånt?
Nå har ølet mitt stått til gjæring i 5dager, med en rommtemperatur på rundt 24grader i snitt.
I følge den bruksanvisningen som var med, sto det at ølet kunne tappes etter 6-7dager hvis temperaturen lå på over 24grader under hele gjæringen... Er dette riktig? Er det litt for kort tid? Har hørt mange si at de lar det stå i 14dager, før de en gang tenker på å tappe det....
Men hvis jeg ser på bloppene i gjærlåsen går det mer enn 20min mellom hver gang det blopper... Vannet i gjærlåsen har også trekt seg tilbake, og ligger rett under de to "MAX" grensene. Har sjekket at gjæringsbøtten fortsatt er tett, og det var den.
Kan ølet blir dårlig miste noe av smake eller noe sånt hvis det står for lenge? Eller blir det bare bedre jo lengre det står til gjæring?
Siste ting jeg lurer på er, hvor ofte er det vanlig at ølet blopper etter 14dagers gjæring? er det snakk om 1-2 ganger i timen eller noe sånt?