Erfaringer med bruk av sjokolade i øl (ikke nibs)

Engen

Norbrygg-medlem
Er det noen som har brygget noe med sjokolade og har noen erfaringer å dele ?

Jeg ser at flere skriver at de er skeptsike til bruk av sjokolade pga fett innholdet, men er det noen som har prøvd ?

Jeg ser at det varier veldig på fettinnholdet på cocoa nibs på nettet, er det noen som noe om hvordan det er på nibsene som bryggselv selger ?
 
Er det noen som har brygget noe med sjokolade og har noen erfaringer å dele ?

Jeg ser at flere skriver at de er skeptsike til bruk av sjokolade pga fett innholdet, men er det noen som har prøvd ?

Jeg ser at det varier veldig på fettinnholdet på cocoa nibs på nettet, er det noen som noe om hvordan det er på nibsene som bryggselv selger ?

Me har brygga med Kvikk Lunsj i mesken 1,6Kg på 50L Stor sukses
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1104531469579889.1073741935.405903672776009&type=3
https://untappd.com/b/id-nb-paske-porter/1007319
Det går litt utover skum men ikkje meir en eg kan leve med
 
Fettet vil vel legge seg oppå øllet, så om du ikke tapper det skal det vel gå fint
Litt ekstra fett er vel bare sunt for gjæren så lenge det ikke blokkerer for nok oksygen,
tenker jeg..
 
Nå er Bryggselv tomme for nibs, de jeg finner i utlandet ligger på alt fra 10-40% fett.
 
Tilbake
Topp