Finn Berger
Moderator
Jeg skal snart tappe opp en saison med denne gjæren, som jeg bruker for første gang nå. Det ser ut til å bli veldig bra; har ikke hatt noen problemer, og den har gjæret vakkert ut til 1.004, fra 1.047. 91% utgjæring, altså - ikke så overraskende for en gjær som er analysert som en diastaticus.
Jeg har vært litt i konakt med Imperial - om noe annet, egentlig - og har prøvd å si at opplysningen deres om forventet 71-76% utgjæring for denne gjæren kan være villedende. Nå er ikke mitt ene brygg veldig tungt empirisk materiale, så jeg lurer på om andre har brukt B56 og fått samme resultat.
Hører gjerne om andre erfaringer med denne gjæren, også. Jeg skal ikke si noe sikkert før jeg har smakt ølet ferdig karbonert - og kanskje lagret litt, også - men det virker lovende.
Jeg har vært litt i konakt med Imperial - om noe annet, egentlig - og har prøvd å si at opplysningen deres om forventet 71-76% utgjæring for denne gjæren kan være villedende. Nå er ikke mitt ene brygg veldig tungt empirisk materiale, så jeg lurer på om andre har brukt B56 og fått samme resultat.
Hører gjerne om andre erfaringer med denne gjæren, også. Jeg skal ikke si noe sikkert før jeg har smakt ølet ferdig karbonert - og kanskje lagret litt, også - men det virker lovende.