Jeg prøvde et nytt gjæringsrom, lett mont/demoterbart selv om jeg har et brukbart, det gjorde jeg fordi det ble satt opp i bryggerrommet som jeg anser for mer hygienisk enn et jordkjellerrom.
Det er bare stablet opp med isoporplater så det blir 60x60x120 med en 200 watt frostvakt og føler midt i gjæringskaret. Ølet fikk en "stikkende" smak som de lærde og velsmakende her på forumet mener er fusel.
https://forum.norbrygg.no/threads/klagetraden-for-us-05.36385/
Kan det da ha blitt for høy temp i ytterkanten i karet som gjør dette ? frostvakten kobler ikke ut selv før tempen er opp mot 30 grader (i dette tilfellet) mens tempen midt i karet ennå er under 18 som er den innstilte. Generelt får jeg ikke hodepine av eget øl men med få unntak, og da kan det nok spores tilbake til gjæringstemp.
Det står nå en pils der og den blir betydelig mer drikkende.
Det blir tilbake til det gamle isoporboksen på 120x120x220, da slipper jeg hodepine
et prinsipp er brutt, dont change a winning team
Det er bare stablet opp med isoporplater så det blir 60x60x120 med en 200 watt frostvakt og føler midt i gjæringskaret. Ølet fikk en "stikkende" smak som de lærde og velsmakende her på forumet mener er fusel.
https://forum.norbrygg.no/threads/klagetraden-for-us-05.36385/
Kan det da ha blitt for høy temp i ytterkanten i karet som gjør dette ? frostvakten kobler ikke ut selv før tempen er opp mot 30 grader (i dette tilfellet) mens tempen midt i karet ennå er under 18 som er den innstilte. Generelt får jeg ikke hodepine av eget øl men med få unntak, og da kan det nok spores tilbake til gjæringstemp.
Det står nå en pils der og den blir betydelig mer drikkende.
Det blir tilbake til det gamle isoporboksen på 120x120x220, da slipper jeg hodepine
et prinsipp er brutt, dont change a winning team