Jeg lurer på et par elementer i forbindelse med siste brygget.
En juleøl OG 1.123 og FG 1.039, altså ca 11%ABV.
Konsistensen/kroppen/fylden er over kanten ekstrem (omtrent som rå saft).
Denne skal flaskekarboneres med tilsetting av sukkerlake (håpet jeg), men leste et sted at dette ikke var spesielt gunstig med så høy ABV?
Hva gjør jeg i så tilfelle hvis ikke?
Alternativt, så vurderer jeg å spe ut ølen med noe vann, først og fremst for å senke ABV noe (som egentlig ikke er et mål) men for å gi en noe lettere kropp.
Hvordan blir regnestykket antall liter vann = reduksjon i volumprosent alkohol osv.
Har noen eventuelt andre tips og eller råd?
Jeg får ikke fat-tappet dette ølet, det skal i flasker og modnes til jul.
En juleøl OG 1.123 og FG 1.039, altså ca 11%ABV.
Konsistensen/kroppen/fylden er over kanten ekstrem (omtrent som rå saft).
Denne skal flaskekarboneres med tilsetting av sukkerlake (håpet jeg), men leste et sted at dette ikke var spesielt gunstig med så høy ABV?
Hva gjør jeg i så tilfelle hvis ikke?
Alternativt, så vurderer jeg å spe ut ølen med noe vann, først og fremst for å senke ABV noe (som egentlig ikke er et mål) men for å gi en noe lettere kropp.
Hvordan blir regnestykket antall liter vann = reduksjon i volumprosent alkohol osv.
Har noen eventuelt andre tips og eller råd?
Jeg får ikke fat-tappet dette ølet, det skal i flasker og modnes til jul.