Knut André
Norbrygg-medlem
Har tenkt å brygge en imperial stout over nyttår, og kan godt tenke meg innspill på denne.
Foreløpig oppskrift er (for ca 15 liter ferdig øl)
Mesk:
10000g Pale Ale-malt
500g Krystallmalt (EBC 150)
200g Mørk krystallmalt (EBC 400)
200g Carafa I (EBC 900)
Meskes med 28 liter vann, og kun 1. avtapping brukes (resten brukes til porter)
Coldsteep:
400g Carafa I (EBC 900)
400g Carafa III (EBC 1250-1450)
400g Rosted barley (EBC 1250-1500)
Trekkes over natten i ca 3 liter vann.
Anslår BG på ca 70-75, og ca 20 liter vørter.
Koker i 90 min, EKG (muligens amerikansk istedet) ved 60, 20, 10 og 1 min. Irish moss, Gjærnæring (dobbel dose)
Anslår OG på ca 100
Primærgjæring WLP007
Tilsetter sukker 2 ganger dagelig i X dager.
Tilstter muligens samtidig oksygen de første par dagene.
Sekundærgjæring WLP099
Foreløpig oppskrift er (for ca 15 liter ferdig øl)
Mesk:
10000g Pale Ale-malt
500g Krystallmalt (EBC 150)
200g Mørk krystallmalt (EBC 400)
200g Carafa I (EBC 900)
Meskes med 28 liter vann, og kun 1. avtapping brukes (resten brukes til porter)
Coldsteep:
400g Carafa I (EBC 900)
400g Carafa III (EBC 1250-1450)
400g Rosted barley (EBC 1250-1500)
Trekkes over natten i ca 3 liter vann.
Anslår BG på ca 70-75, og ca 20 liter vørter.
Koker i 90 min, EKG (muligens amerikansk istedet) ved 60, 20, 10 og 1 min. Irish moss, Gjærnæring (dobbel dose)
Anslår OG på ca 100
Primærgjæring WLP007
Tilsetter sukker 2 ganger dagelig i X dager.
Tilstter muligens samtidig oksygen de første par dagene.
Sekundærgjæring WLP099