Dennis skrev:
Hvor mange 19l fat holder en sånn brannslukkerflaske-størrelse til a? Må den stå koblet til hele tiden, eller kan man trykksette og koble fra? Mener jeg leste det et sted...
Jeg startet for et år siden med brukt fat, regulator , kobling og en ny 2kg CO₂-flaske fra Brouwland.com til 239,00 (levert til en kompis i Sverige, og smuglet inn i Norge på verste måte.) Flaska holdt til 11 brygg på 19 liter, kunstig karbonering og tapping fra Kegerator. Kjøpte etterhvert 4 fat fra
http://shop.lundteknik.dk/. Dette var billigste sort, og selv om de (kun) var trykktestet så var jeg plaget med lekkasjer. Med 3 bar så er fatet potte tett, men ved 0.5 så lekker det noe pga skjevhet og bulker i nærheten av lokket. Du får det du betaler for
Så lenge ølet er ferdig karbonert så skjer det lite om du kobler fra, men du må trykksette når flowen avtar ut av fatet. Selv har jeg bare 3 gassuttak på kjøleskapet med 4 fat i, og når fatene er halvtomme eller så trenger du bare å etterfylle gass av og til. Hvis fatet står lenge med for lavt trykk vil det gå noe CO₂ ut av ølet, men dette er etter min erfaring nesten ikke noe tema. Har hatt lekkasje på et fat der det stod trykkløst i ca en uke, merket kun litt lavere CO₂ i ølet etter å ha trykksatt og tappet en halvliter.
Jeg kan gi deg en "handleliste" på hva jeg bruker av deler i mitt kjøleskap, så kan du jo vurdere om dette er noe for deg. Jeg har prøvd forskjellig, men har nå et oppsett jeg er meget fornøyd med. Bruker perlick kraner fra
http://www.homebrewstuff.com/ (Snakk med Samantha
) og John Guest-koblinger kjøpt på ebay fra en kjapp, pålitelig og billig engelskmann. Vil du ha flere detaljer så gi meg beskjed.
Mvh,
Erlend