Har nylig satt en IPA på fat. Var veldig påpasselig med å sjekke for lekkasjer når satte trykk på fatet, og alt virket vel og fint.
Så på torsdag (etter 4-5 dager med trykk) ville jeg sjekke karboneringa. Kobla til ølslangen og tappa. Var litt lite karbonert, så jeg økte trykket til 1.5 bar (fra ~1bar).
Reiste så fra fatet et par dager, og kom tilbake for å sjekke nå.
Tomt for gass!!! Hvilket betyr at enten ble fatet utett pga at jeg koblet til ølslangen (som har vært tilkoblet siden jeg testa karboneringsnivået), ellers så har jeg flytta nok på fatet til at et eller annet er blitt utett.
Så nå står fatet uten trykk mot lokket, og jeg er tom for gass.
Hva gjør jeg nå? Regner med sjansen for infeksjon er der nå når fatet ikke er 100% tett. Og co2 kan vel se langt etter før utpå nyåret.
Vil det hjelpe å ha oppi litt sukkerlake og håpe at det er nok for å få trykk mot lokket igjen?
Eller er det beste å la det stå frem til jeg får fylt på co2 igjen?!
Så på torsdag (etter 4-5 dager med trykk) ville jeg sjekke karboneringa. Kobla til ølslangen og tappa. Var litt lite karbonert, så jeg økte trykket til 1.5 bar (fra ~1bar).
Reiste så fra fatet et par dager, og kom tilbake for å sjekke nå.
Tomt for gass!!! Hvilket betyr at enten ble fatet utett pga at jeg koblet til ølslangen (som har vært tilkoblet siden jeg testa karboneringsnivået), ellers så har jeg flytta nok på fatet til at et eller annet er blitt utett.
Så nå står fatet uten trykk mot lokket, og jeg er tom for gass.
Hva gjør jeg nå? Regner med sjansen for infeksjon er der nå når fatet ikke er 100% tett. Og co2 kan vel se langt etter før utpå nyåret.
Vil det hjelpe å ha oppi litt sukkerlake og håpe at det er nok for å få trykk mot lokket igjen?
Eller er det beste å la det stå frem til jeg får fylt på co2 igjen?!