fermentering stoppet for tidlig

Sam

 
Jeg har en IPA på sekundær fermenterings tank, flyttet over etter ca 7dager.

OG var 1.064 og når jeg flyttet den var den 1.020.
Nå har det gått 2 uker på sekundær/tørrhummlig og har kun gått ned til 1.016.
Bruker WLP001 med starter og har hatt den på ca 19-20 grader hele veien.

Jeg mistenker at det er for lite gjær i 2.e fermenteringen siden jeg hadde en indian saison ved siden av som jeg brygget dagen etter, som er ferdig på 1.009.

Er det noe man kan gjøre for å få den ned enda mer? Jeg har gjæret fra første tanken i kjølskapet fortsatt, men veit ikke om jeg tør legge noen tilbake..
 
Stemmer ikke dette ganske bra da? Ifølge BeerCalc burde du ende på 1016 med 75% effektivitet.
 
bruker beersmith, og den sier estimert FG er 1.011

men det kan bare være meg som har reknet feil, har bare aldi hatt en som har stoppet på så høy ;)
 
Estimert FG dersom utgjæring er 80% da sikkert, men ifølge Whitelabs ligger denne gjæren typisk på 73-80% og 75% er da helt innenfor.
 
Hvor høy utgjæring du har avhenger av mange faktorer, bl.a. meskjetemperaturen. Utgjæringsprosenten oppgitt av produsent er ikke egnet til å gi en pekepinn på hvor langt ut et gitt brygg vil gjære, men den gir et sammenlikningsgrunnlag når man vurderer gjærtyper opp mot hverandre.
 
Tilbake
Topp