1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Fikk det VELDIG travelt, hvilket øl?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av wanvik, 7 Okt 2019.

  1. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg humler jo mitt en del mer enn pils. Ideen kommer fra David heath. Han sier, og jeg er enig, i at man kan bruke Kveik til å lage "lager" lignende øl hvis man gjærer på lav temp. + at man slipper lagering. Mitt forrige var et øl med pale malt og litt lys Crystal humlet med 20 gr Ekuanot på 60min og 30gr Mandarina Bavaria på 10 min. Ble helt fantastisk.
     
  2. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det som jeg synes kan være vanskelig med Kveik er å få et klart øl. Blir jo klart med tid men...
     
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Oslo er vel egentlig ikke en ekte kveik, tror jeg? Har ikke fått testet den enda, men det er på blokka. For meg er det mye enklere å gjære på 10-20 grader enn på 30-35, så det har blitt med tanken foreløpig...
     
  4. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Oslo kveik er vel en blanding av hummer og kanari ja. Lurer på om det er den som stammer fra eik og tid.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Bryggeren sa noe om at den hadde vært innom labben og blitt rendyrket. Så det er nok ikke en original kveik stamme. Men godt øl laget den.
     
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi sporer jo av nå da. Men, hvilke kveiker har du hatt klarningsproblemer med? Både Lida og Skare, særlig Lida klarner veldig fort.
     
    Julian Høstan liker dette.
  7. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Med Voss. Har egentlig bare brukt den, har en pakke med horningdal liggende på vent, men har ikke fått brukt den ennå.
     
  8. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilken fra Hornindal? Der er 5-6 stk.
     
  9. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Er mange fra Voss. Og minst ni fra Hornindal.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det visste jeg ikke. Sigmund gjernes da. Horningdalen er en jeg kjøpte tørket på Ebay.
     
  11. wanvik

    wanvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Da var Märzen/Kveik tappet over på fat. Reiste bort i helga og rakk det rett og slett ikke før nå.
    Sg 10.61, FG 1.014.
    Forbausende bra smak på prøven jeg tok ut, men som jeg ser er nevnt her, ikke klar.
    Kanskje jeg lurer i litt gelatin det blir nok mange som ikke er vant til "slikt øl" på den festen...

    Sent fra min LYA-L29 via Tapatalk
     
  12. wanvik

    wanvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Märzen med Kveik slo virkelig an!
    Hadde med meg ca 40 liter øl, ett fat med Sierra Nevada Pale Ale klone, ettt fat Märzen kveik, og et halvt fat med Wit.
    Knappe 30 stk på festen, ca 10 av de drakk overhode ikke det de hadde med selv, og det gikk nok ca 40 liter.

    Heldigvis er det igjen noen liter av Märzen med kveik, så jeg får testa den litt bedre selv.. Smaksmessig var den veldig bra - karbonerte helt bevisst lavt, men dette var vel det eneste som ble litt dårlig mottatt.

    Den store overraskelsen var vel at det i hovedsak var damer som ikke hadde prøvd stort annet øl enn pils som nærmest tømte et fat apa
    Kveiken ble ikke prøvd før litt utpå kvelden, men de som smakte den "gikk ikke tilbake", den slo veldig an


    Tusen takk for gode tips om kveik! Dette var ikke veldig kjent for meg på forhånd, men ble straks veldig interessant, og resultatet ble over all forventning!

    Sent fra min LYA-L29 via Tapatalk
     
    Preacher, ullrotta, msevland og 5 andre liker dette.
  13. wanvik

    wanvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Får ikke redigert via telefonen.
    Hadde 50 liter, ikke 40 nå har jeg skarve 10 liter igjen, så det er vel bare å sette igang noen brygg igjen..

    Sent fra min LYA-L29 via Tapatalk
     
    ullrotta liker dette.
  14. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kveik er en kjempekul gjær. Ble din klar?
     
  15. wanvik

    wanvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Den var ikke klar, men ikke så veldig grumsete heller. Jeg juksa litt med gelatin da, men den fikk ikke virke lenge nok tror jeg.
    Har igjen noen liter, så kan tappe ut litt og se i kveld

    Sent fra min LYA-L29 via Tapatalk
     
  16. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er med kveik som anna gjær, flokkuleringen varierer. Split-batchet en "Kölsch" her for fjorten dager siden, der var 15 liter som var gjæra med Saure temmelig klar straks etter utgjæring 60 timer etter pitch. US-05 som fortsatt er i dunken på tolvte dagen er ikke flokkulert.
     

Del denne siden