Hei.
Første innlegg - 4 brygg.
Eg skulle i går flaske APA'en min som har gjæra i ca 14 dagar og har hatt samme OG i dagesvis.
Det viste seg at eg presterte å få ca 1 liter gjær på et totalvolum på 18 liter over i omstikkingsdunken frå gjæringskaret.
Hell i uhell var at eg var tom for sukker så flasketappinga blei uansett utsatt.
1 liter gjær utav virkar svært mykje og eg lurer no på kva mine options er.
1) La det stå til! Sukkerlake blanda i omstikkingsdunken, la det synke en 1t og så flaske
2) Tappe over i rein dunk, la gjæra bli igjen, sukkerlake og flasking etter en time.
3) Heverten i botnen av karet og forsøke å fjærne gjæra, sukkerlake og tapping.
4) andre?
Er vel mest keen på nr.2.
Årsaken til problemet trur eg var klønete håndtering av heverten, grådigheit og at all gjæra ikkje hadde lagt seg i botnen.
Første innlegg - 4 brygg.
Eg skulle i går flaske APA'en min som har gjæra i ca 14 dagar og har hatt samme OG i dagesvis.
Det viste seg at eg presterte å få ca 1 liter gjær på et totalvolum på 18 liter over i omstikkingsdunken frå gjæringskaret.
Hell i uhell var at eg var tom for sukker så flasketappinga blei uansett utsatt.
1 liter gjær utav virkar svært mykje og eg lurer no på kva mine options er.
1) La det stå til! Sukkerlake blanda i omstikkingsdunken, la det synke en 1t og så flaske
2) Tappe over i rein dunk, la gjæra bli igjen, sukkerlake og flasking etter en time.
3) Heverten i botnen av karet og forsøke å fjærne gjæra, sukkerlake og tapping.
4) andre?
Er vel mest keen på nr.2.
Årsaken til problemet trur eg var klønete håndtering av heverten, grådigheit og at all gjæra ikkje hadde lagt seg i botnen.