Flaket korn

Mc.

Norbrygg-medlem
Hvordan bruker dere flaket korn i mesken? Noen steder står det at det skal forkokes før en har det i mesken. Andre steder står det at den er varmebehandlet og kan tilsettes rett i mesken. Finnes det 2 typer eller er det bare forskjellige meninger om dette ?
 
Det finnes sikkert korn som ikke er varme/damp-bekandlet, men det du kjøper av ris, havre, mais, bygg og annet i bryggebutikker er bare å hive i mesken. Også havregryn fra dagligvaren (både store og lettkokte) er klare til bruk. Ubehandlet korn må gjennom en cereal mash (google).
 
Ok. Tenkte mest på flaket rug av merket Hello kjøpt på helsekostbutikker. Står ingenting nevnt på pakken om det er varmebehandlet.
 
Så vidt jeg har forstått er alle flakede kornsorter resultatet av en prosess der man bruker vanndamp og varme valser. Dermed blir stivelsen gelatinisert som del av prosessen, og du trenger ingen "cereal mash" eller tilsvarende gelatiniseringsprosess.
 
Tilbake
Topp