Jeg har jobbet litt med en egenkomponert oppskrift til en lys og lettdrikkelig sommerøl som skal smake av Thailand/Østen. Nå har det stoppet opp og jeg trenger noen ideer/innspill.
Etter min foreløpige plan skal jeg bruke pilsner malt og flaket ris. I tillegg har jeg kjøpt indisk hel koriander og tørkede kaffir leaves. Vil ha ABV 4,5 - 5%. Dette er tanken på øltypen jeg vil prøve.
Jeg brygger 20 liter.
For det første: Er det noen som har erfaringer med flaket ris? Hvor mye bør jeg bruke? Hva gjør det med OG? Mesketid og mesketemperatur?
Og er det noen som har ideer til andre ingredienser eller som har erfaring med de ingrediensene jeg har nevnt?
Hva slags humle bør jeg bruke for at kryddersmaken skal komme frem? Bør jeg humle kun med bitterhumle og litt mot slutten av koketiden?
Andre malttyper i tillegg?
Håper det er noen som kan hjelpe meg med noen tanker og ideer rundt dette.
Etter min foreløpige plan skal jeg bruke pilsner malt og flaket ris. I tillegg har jeg kjøpt indisk hel koriander og tørkede kaffir leaves. Vil ha ABV 4,5 - 5%. Dette er tanken på øltypen jeg vil prøve.
Jeg brygger 20 liter.
For det første: Er det noen som har erfaringer med flaket ris? Hvor mye bør jeg bruke? Hva gjør det med OG? Mesketid og mesketemperatur?
Og er det noen som har ideer til andre ingredienser eller som har erfaring med de ingrediensene jeg har nevnt?
Hva slags humle bør jeg bruke for at kryddersmaken skal komme frem? Bør jeg humle kun med bitterhumle og litt mot slutten av koketiden?
Andre malttyper i tillegg?
Håper det er noen som kan hjelpe meg med noen tanker og ideer rundt dette.