Flaskekarbonering av stout

Vi skal snart tappe en stout på flasker, og lurer på fornuftig nivå på karbonering. Jeg mener å ha lest her inne på forumet at det ikke anbefales å karbonere med lavere nivå enn 2 vol co2 når det skal karboneres på flaske. Hva gjør dere andre ved flasketapping av øl som har anbefalt nivå på karbonering som ligger lavere enn 2 vol c02?
 
Eg bruker 5g/l når eg lager sukkerlake til stout, og syns det er passelig karbonering. Det er vel kanskje 2 vol?
 
Liker stout med så lite kullsyre som mulig. Sist brukte jeg 2,8g/L. Har aldri karbonert så lavt tidligere, men syns resultatet ble bra.
 
Vel - jeg liker da stout med mye kullsyre, og prøvde meg med 6 g/l på bjørnunger. Det ble på kanten. Da skummer det over om ølet er romtemperert. Funker flott når ølet er nedkjølt...
 
Tilbake
Topp