Fler brygg av samme mesk. Trippel og pils. Hjelp!!

Mortenpip

Norbrygg-medlem
Planlegger å kjøre en stor mesk på 100% pilsmalt.
30 liter skal bli en trippel og 85 liter en tysk pils. Pilsen skal ha en OG på 1048 mens trippelen 1066(før sukker tilsetningen)
Skal koke i to kjeler.
Spm er da: må jo øke gravety på trippelen
Har et par tanker.
1. Justere med maltekstrakt
2. Koke lenge og få mindre volum
3. Kjøre first runnings til trippel og resten til pilsen(må øke malt mengde totalt, men hvor mye)

Anyone??
 
3. Kjøre first runnings til trippel og resten til pilsen(må øke malt mengde totalt, men hvor mye) + sukker
 
Om det blir mye skylling på pilsen bør du passe på ph, gjøre evnt vannjusteringer. Ikke skyll så hardt at du får tanniner.
 
Det enkleste er å sikte mot en gravity som ligger midt i mellom ølene (eller noe nærmere trippelen) – og så bruke boiloff kalkulatoren til brewersfriend for å tune inn på riktig OG under kok. http://www.brewersfriend.com/dilution-and-boiloff-gravity-calculator/

Da kan du bare vanne ut pilsen med kokende vann og koke tripelen lengre.

Enig med RET: Husk enten syremalt eller annen pH-justering – ellers vil denne mesken ligge på 5,8-ish og enda høyere under skylling. Det gir kjedelig øl.
 
Tilbake
Topp