Erlendso skrev:
Denne ekstrakten funker fint den. Jeg kjøpte en 25 kg kanne i fjor. Brukte den stort sett på sterke øl, sammen med spesialmalt. Lagde blandt annet en 25-liters batch Imperial Stout som ble drukket opp i løpet av Juleferien. (Da med god hjelp fra venner & familie)
Eneste minuset er kanskje at det er noe kliss å holde på med.
He-he, at maltekstrakt er klissete oppdaget jeg for veldig mange år siden.. Men takk for svaret, det var det jeg hadde håpet å få høre. Hvor lang tid gikk det fra du åpnet dunken til den var brukt opp? Hvordan oppbevarte du den? Merket du noe tap i kvalitet på bryggene etter som ekstrakten ble "eldre"? Og som Lars nevnte, hvordan er det å arbeide med (flytte fra dunken, veie opp, få i kjelen)?
Huff, dette ble visst en hel kanonade av spørsmål, men når det finnes noen som har svarene så...
Takk også til dere andre for innspill, jeg lærer utrolig mye nytt hver dag her på forumet!