Bakgrunn: Jeg leste denne artikkelen her: http://beerandwinejournal.com/acidify-sparge-water/
Jeg har i alle år brukt partiskylling når jeg har brygget, og pH har ikke vært noe jeg har bekymret meg over. Astringens har jeg aldri smakt på bryggene mine.
For et år siden kjøpte jeg en Grainfather for å lette arbeidet litt, og pga plassmangel. Derfor var ikke partiskylling et alternativ lenger. Jeg opplevde det jeg tror er astringens på et av ølene mine, men det er sannsynlig at jeg skylte med for varmt vann også, så jeg skal være forsiktig med å skylde på pH.
Ved partiskylling vil all vørter ha samme, relativt høye SG, mens ved kontinuerlig skylling vil vel SG synke etterhvert.
Jeg har ikke målt pH eller SG underveis i skyllingen, men:
- Har noen opplevd problemer med astringens som skyldes skylling?
- Har det noe for seg senke pH på skyllevannet for å unngå for høy pH?
- RDWHAHB?
Jeg har i alle år brukt partiskylling når jeg har brygget, og pH har ikke vært noe jeg har bekymret meg over. Astringens har jeg aldri smakt på bryggene mine.
For et år siden kjøpte jeg en Grainfather for å lette arbeidet litt, og pga plassmangel. Derfor var ikke partiskylling et alternativ lenger. Jeg opplevde det jeg tror er astringens på et av ølene mine, men det er sannsynlig at jeg skylte med for varmt vann også, så jeg skal være forsiktig med å skylde på pH.
Ved partiskylling vil all vørter ha samme, relativt høye SG, mens ved kontinuerlig skylling vil vel SG synke etterhvert.
Jeg har ikke målt pH eller SG underveis i skyllingen, men:
- Har noen opplevd problemer med astringens som skyldes skylling?
- Har det noe for seg senke pH på skyllevannet for å unngå for høy pH?
- RDWHAHB?