For lite gjæring?

JohnR

 
Jeg satte en lager for en uke siden, med en OG på 1050. Jeg hadde tidligere laget en starter (mest for å drøye ut gjæren) som jeg hadde matet med malteekstrakt, og så satt i kjøleskapet noen uker før jeg fikk kommet i gang. Jeg tok den frem i romtemperatur dagen før, dekanterte, og tok halvparten av gjæren. Brygget har vært veldig sen i komme i gang med å gjære, og i dag en uke etter bobler det ca 1 gang i minuttet. ( temperatur er ca 12 grader). Er dette mislykket gjæring så langt? Bør jeg gjøre noen tiltak, f.eks. kjøpe mer gjær for å ha i gjæringskaret?
 
Mål Sg så ser du korleis det ligg an.

Spørst om du ikkje har brukt lite gjær. Gjæren tapar seg relativt raskt, og lager treng ganske store mengder på grunn av den låge gjæringstemperaturen.

Bruk denne kalkulatoren for å rekne ut gjærmengde og starterstørrelse. Mulig det kan hjelpe å auke temperaturen nokre grader utover mot tapping.
 
Tilbake
Topp