Brygget to brygg på bb30 igår, en guinness og en pils. Guinness'en har en del flaket bygg som gjør at maltsengen blir veldig tett, så da vi skylte tok det ganske lang tid. Helte på en og en liter vann til vi hadde skylt med ca 11 liter. Det ga 80% utbytte.
Så brygget vi pils, med ca 1 kg mer malt, men med 100% pilsmalt. Her ble maltsengen meget løs, så da vi løftet opp maltrøret rant vørteren ut veldig raskt. Klarte ikke helle på skyllevannet like fort som det rant ut, slik at vi klarte ikke opprettholde et vannspeil over maltsengen. Skyllingen på pilsen var over på 5-10min, mens guinness'en tok 30-40min. Omtrent samme mengde vann. Utbyttet på pilsen ble skikkelig dårlig, ca 11 punkter under target OG.
Jeg ba om å få malten knust til bb30, utover det vet jeg ikke innstillingen hos Bryggeland. Hva er løsningen på dette? Be de knuse enda finere så maltsengen blir tettere, eller er det noen teknikker jeg kan gjøre underveis i brygginger? Brygger ofte brygg med litt hvete eller havre i, så derfor er det ikke alltid er problem. Vil uansett ha jevnt utbytte så vi lager den ølen vi har planlagt å lage.
Så brygget vi pils, med ca 1 kg mer malt, men med 100% pilsmalt. Her ble maltsengen meget løs, så da vi løftet opp maltrøret rant vørteren ut veldig raskt. Klarte ikke helle på skyllevannet like fort som det rant ut, slik at vi klarte ikke opprettholde et vannspeil over maltsengen. Skyllingen på pilsen var over på 5-10min, mens guinness'en tok 30-40min. Omtrent samme mengde vann. Utbyttet på pilsen ble skikkelig dårlig, ca 11 punkter under target OG.
Jeg ba om å få malten knust til bb30, utover det vet jeg ikke innstillingen hos Bryggeland. Hva er løsningen på dette? Be de knuse enda finere så maltsengen blir tettere, eller er det noen teknikker jeg kan gjøre underveis i brygginger? Brygger ofte brygg med litt hvete eller havre i, så derfor er det ikke alltid er problem. Vil uansett ha jevnt utbytte så vi lager den ølen vi har planlagt å lage.